Αγρίνιο: Στα χέρια των κατοίκων περνά η αιολική ενέργεια

Αγρίνιο-αιολική-ενέργεια

Πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο των 34 ενεργειακών έργων και με τη συμμετοχή των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Υπό τον κεντρικό συντονισμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ», οι Ενεργειακές Κοινότητες «Ένωση Αγρινίου» και «Ανεμόεσσα Ακαρνανία», έχοντας καταθέσει 34 έργα στην Αιτωλοακαρνανία, συνολικής ισχύος 168Mw, είναι έτοιμες πλέον να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός μεγάλου επενδυτικού σχεδίου .

Η παρουσίαση του θα γίνει σε Ημερίδα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου στην οποία θα μιλήσει ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

Αρχικός στόχος είναι η δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν την ασφαλή και ουσιαστική αύξηση του εισοδήματος των μελών της Ένωσης Αγρινίου και των παραγωγών του Συνεταιρισμού από ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας.

Αυτή είναι άλλωστε η φιλοδοξία της Ένωσης Αγρινίου και των διοργανωτριών Ενεργειακών Κοινοτήτων: με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων που υπάρχουν στην ενεργειακή αγορά, να δημιουργήσουν ένα νέο ενεργειακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις δυνατότητες της περιοχής, με το όφελος να διαχέεται συνολικά στην τοπική οικονομία.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. «ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, σε σχετική του δήλωση επισημαίνει:

«Ύστερα από συστηματική δουλειά, έχοντας πλέον και το θεσμικό πλαίσιο να καθορίζει με σαφήνεια το τι μπορούμε να κάνουμε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλέσουμε τους Αιτωλοακαρνάνες συμπατριώτες μας να γίνουν αυτοί που θα αναλάβουν οι ίδιοι, για δικό τους λογαριασμό, να αξιοποιήσουν προς όφελος των ιδίων και των οικογενειών τους τις δυνατότητες που μας δίνει ο τόπος και τις ευκαιρίες που μας παρέχει ο νόμος.

Με τις Ενεργειακές Κοινότητες και με τα 34 έργα που έχουμε καταθέσει, καθιστούμε την Αιολική Ενέργεια υπόθεση όχι κάποιων μεγαλοεπενδυτών, αλλά όλων των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Ένωση Αγρινίου πάντα ήμασταν προσανατολισμένοι στο να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και την οικονομία του νομού μας.

Και καταφέραμε, ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, να κάνουμε σοβαρές επενδύσεις. Θεωρώ ότι αυτό που τώρα ξεκινάμε, είναι το πιο σημαντικό.»

Πηγή: b2green.gr

Απάντηση