Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Skywalker.gr διοργάνωσε το Φεστιβάλ Εθελοντισμού στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουλίου και ώρες 15:00 – 23:00.
[su_spacer size=”10″]Σκοπός του φεστιβάλ για ακόμη μία φορά ήταν η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης.
Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action είναι:
- Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους
- Η επιβράβευση των εθελοντών
- Η σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
- Η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ) για τα Βραβεία Εθελοντισμού 2017 «Voluntary Action» και συγκεκριμένα για την Κατηγορία Βραβείου «Εκπαίδευση».
Ο ΣΕΚΑ βραβεύθηκε για την εθελοντική του δράση εδώ και 6 χρόνια, από τότε δηλαδή που ίδρυσε και λειτουργεί την Σχολή Τεχνιτών Ειδίκευσης Αλουμινίου μέσα στις εγκαταστάσεις του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουλίου στη διάρκεια των εκδηλώσεων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, στο «Αμφιθέατρο Ρ/Σ Αθήνα 9.84»
Ο Πρόεδρος του ΣΕΚΑ κος Κωνσταντίνος Διαμαντής και ο πρώην Πρόεδρος κος Κωνσταντίνος Λένος ήταν παρόντες σε αυτήν την εκδήλωση βράβευσης, οι οποίοι παρέλαβαν το βραβείο και την τιμητική διάκριση.









