8 εντυπωσιακά ξενοδοχεία που κάποτε ήταν φυλακές!

Υπάρχουν ξενοδοχεία και ξενοδοχεία. Ποιος θα μπορούσε όμως να φανταστεί ότι κάποια από αυτά κάποτε ήταν φυλακές. Από την Αυστραλία μέχρι την Ευρώπη, φυλακές σε όλον τον κόσμο έχουν μεταμορφωθεί σε εντυπωσιακές ξενοδοχειακές μονάδες για όλα τα βαλάντια και γούστα.

Θέλετε trendy, σε μεσαιωνικό πύργο, ή πεντάστερο ξενοδοχείο σε κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε πολιτικούς κρατουμένους; Ένα είναι σίγουρο: δεν θα θέλετε να δραπετεύσετε ποτέ!

Clink78 Hostel – Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Βρίσκεται εκεί που ήταν κάποτε το βικτωριανό Λονδίνο που έχει συνδυαστεί με τον Κάρολο Ντίκενς. Με σύγχρονο εσωτερικό ντιζάιν, η πάλαι ποτέ φυλακή μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 500 άτομα σε δωμάτια που έχουν μεταμορφωθεί, ενώ κάποια παραμένουν κελιά… Οι δικαστικές αίθουσες βρίθουν ιστορίας καθώς εκεί ο Ντίκενς έγραψε τον Όλιβερ Τουίστ.

Hotel Het Arresthius – Ρέμοντ, Ολλανδία: Αυτή η φυλακή του 19ου αιώνα έκλεισε τις πόρτες της μόλις το 2007. Τώρα πλέον είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο που προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κοιμηθούν στα πρώην κελιά της.

Langholmen Hotel – Στοκχόλμη, Σουηδία: Η φυλακή Langholmen λειτουργούσε μέχρι τη δεκαετία του 1970 πριν μεταφερθεί σε μία βραχονησίδα έξω από τη Στοκχόλμη. Αν και σήμερα χρησιμοποιείται ως ξενοδοχείο, η φυλακή ακόμα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν ο τόπος που πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκτέλεση στη Σουηδία, πρωτού καταργηθεί η θανατική ποινή το 1921

Malmaison – Οξφόρδη, Μεγάλη Βρετανία: Σήμερα είναι ένα από τα πιο μοδάτα ξενοδοχεία. Κάποτε ήταν μία φυλακή μέσα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο. Διαθέτει 95 άνετα δωμάτια και σουίτες,ε νώ 38 από αυτά παραμένουν κανονικά κελιά.

Fremantle Prison YHA – Φρέμαντλ, Αυστραλία: Αυτό το μοντέρνο hostel είναι ένα κράμα ιδιωτικών δωματίων και κοιτώνων και είναι το μόνο στην περιοχή που έχει στάτους Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Πρωτοχτίστηκε τη δεκαετία του 1850 και έχει φιλοξενήσει κρατουμένους μέχρι το 1991.

Den Gamle Arrest Hotel – Ρίμπε, Δανία: Η «Παλιά Φυλακή», όπως είναι γνωστή, χτίστηκε το 1546, ως κατοικία του ιερέα του καθεδρικού ναού. το 1841 έγινε σχολείο θηλέων και στη συνέχεια φυλακή που λειτούργησε για 100 σχεδόν χρόνια, από το 1891 έως το 1989 οπότε και πουλήθηκε σε ιδιώτη.

Karostas Cietums Military Prison – Liepaja, Λετονία: Η στρατιωτική αυτή φυλακή παρέμεινε απαράλλαχτη και πλέον είναι ανοιχτή για διανυκτερεύσεις τους καλοκαιρινούς μήνες. Χρονολογείται στην εποχή των τσάρων, αλλά δεν είναι και σούπερ λουξ η κατάσταση εκεί. Αντ’ αυτού οι επισκέπτες μπορού να βιώσουν την εμπειρία των εγκλείστων.

Four Seasons Hotel – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο ήταν φυλακή της Οθωμανικής Εποχής. Βρίσκεται στο Σουλτάναχμετ, το ιστορικό κέντρο της Πόλης, έχει κυκλικές σουίτες και περιστοιχίζεταια από κατάφυτους κήπους.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 34688,34689,34690,34691,34692,34693,34694,34695,34696,34697,34698″][/images_grid]

 

Απάντηση