76 χρονών σπίτι στη Νορβηγία μετατρέπεται σε παθητικό σπίτι

Ο Αρχιτέκτονας Lasse Haldrup Juul συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή φιλικού προς το περιβάλλον μαλακού ξύλου Kebony για να ανακαινίσει ένα παραδοσιακό σκανδιναβικό σπίτι “Funkis” στιλ με θέα τη μεγαλύτερη λίμνη της Νορβηγίας, Mjøsa. Η ομάδα εκσυγχρόνισε το υπάρχον σπίτι και αύξησε την ενεργειακή απόδοσή του έτσι ώστε να ανταποκριθεί στα πρότυπα ενός παθητικού σπιτιού.
Το λειτουργικό σπίτι Funkis τεσσάρων υπνοδωματίων, που χτίστηκε το 1930 ανακαινίστηκε πλήρως, κρατώντας μόνο τη βάση τοίχους, ξύλινη κατασκευή, εσωτερική σκάλα και την καμινάδα στην αρχική τους μορφή. Μια μινιμαλιστική προσέγγιση διατηρήθηκε σε όλο το σπίτι, με διατηρησιμότητα να αποτελεί την κύρια κατευθυντήρια ιδέα πίσω από το έργο ανακαίνισης.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 19927,19926,19925,19924,19923,19922″][/images_grid]

Ο ιδιοκτήτης και αρχιτέκτονας του Lasse Haldrup Juul επέλεξε Kebony μαλακό ξύλο που δεν έχει βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και απαιτεί πολύ λίγη συντήρηση. Η βιωσιμότητα ήταν ο κύριος στόχος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, με αποτέλεσμα ένα έργο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός παθητικού σπιτιού με ελαχιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας και βιώσιμα υλικά.

Απάντηση