665 συμμετέχοντες είπαν ΝΑΙ στο μήνυμα του Συνεδρίου «Αλλάζουμε σε έναν κόσμο που αλλάζει!»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία, υψηλό επίπεδο ομιλιών, πρακτικές αποφάσεις, αισιοδοξία και προοπτικές για το άνοιγμα της αγοράς, έληξε το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αλουμίνιο & Κατασκευές» , που πραγματοποιήθηκε 13-15 Νοεμβρίου του 2015 στο 5 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα Mediterranean VILLAGE – Olympus Riviera, στην Παραλία Κατερίνης στην Πιερία.
Ο πολύ καλός καιρός βοήθησε στην άνετη προσέλευση και διαμονή των Συνέδρων. Το τριήμερο Συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου με την εσπερίδα «ENERGY TIME – Ενεργειακή Αναβάθμιση ΤΩΡΑ!» μία Εσπερίδα – πρωτοβουλία για την αφύπνιση της αγοράς. Ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους καλεσμένους με την βραδιά να εξελίσσεται σε κέρασμα παραδοσιακών προϊόντων και χορούς από τοπικό φολκλορικό συγκρότημα, που όλοι απήλαυσαν.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20590,20594,20593,20658,20659,20595″][/images_grid]
Μια όμορφη και γεμάτη συγκίνηση βραδιά επεφύλαξε στους συνέδρους και η απονομή των επαίνων και βραβείων ALUMINI, κατά την οποία επιβραβεύτηκαν για άλλη μια φορά προσωπικότητες του χώρου, που σφράγισαν με το έργο και την παρουσία τους τον κλάδο του αλουμινίου. Ισχυρά ήταν και τα συναισθήματα από την έκθεση της Ιστορικής Αναδρομής του Συνεδρίου και για αυτούς που τα έζησαν τα γεγονότα αλλά και γι’αυτούς που τα γνώρισαν μέσα από αυτή την παρουσίαση.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20660,20661,20662,20663,20664,20665″][/images_grid]
Με την ολοκλήρωση των εργασιών οι Σύνεδροι ενέκριναν ομόφωνα το Ψήφισμα της Επιτροπής του Συνεδρίου που περιλαμβάνει:
• Δημιουργία ομάδας για την ανάπτυξης της ενεργειακής κουλτούρας προς κάθε κατεύθυνση, για το άνοιγμα της αγοράς της ενεργειακής αναβάθμισης.
• Ανάπτυξη συνεργασίας με το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες μελέτες για την ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου.
• Ανάπτυξη ενδιάμεσων θεματικών, εξειδικευμένων ημερίδων, με βάση τις ανάγκες των Συνέδρων.
• Πρόσβαση στη γνώση του Συνεδρίου μόνο από τα μέλη του, δηλαδή του Σύνεδρους και τους χορηγούς που επενδύουν σε αυτό.
• Απόφαση να εξετασθεί από την επιτροπή Συνεδρίου η ίδρυση ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ.
• Απόφαση να συνεχίσει το Συνέδριο να προσανατολίζεται σε θέματα υψηλού επαγγελματικού επιπέδου που προωθούν την ανάπτυξη των συνέδρων του κλάδου.
Το ψήφισμα θα αποτελέσει και το9 πρόγραμμα δράσης της Επιτροπής του Συνεδρίου μέχρι το επόμενο 13ο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17-19 /11/ 2017, σε τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Απάντηση