44 ελληνικές εταιρείες στην «THE BIG 5 SHOW»

Σαράντα τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις, η μεγαλύτερη ελληνική συμμετοχή των τελευταίων τριάντα ετών, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής, «THE BIG 5 SHOW» που πραγματοποιήθηκε για 35η χρονιά στο Ντουμπάι των Η.Α.Ε. από 17-20 Νοεμβρίου 2014.

Η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το Entrerprise Greece παρουσιάζοντας προϊόντα μαρμάρου, πέτρας, δάπεδα, μεταλλικές κατασκευές, μονωτικά υλικά, ηλιακά συστήματα, εντοιχιζόμενες κουζίνες, συστήματα διαχείρισης νερού, θωρακισμένες πόρτες, προϊόντα αλουμινίου, χρώματα, είδη κιγκαλερίας , μηχανήματα, συστήματα λογισμικού για κατασκευές κ.α. Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Ηγεμόνα του Ντουμπάι, Sheik Maktoum bin Mohammed παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Διονυσίου Ζώη, ο οποίος υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή Ηγεμόνα στο ελληνικό περίπτερο και τον ξενάγησε στα ελληνικά περίπτερα.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν πλήθος επαφών, όχι μόνο από επισκέπτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αλλά και από τη Σαουδική Αραβία, τις υπόλοιπες χώρες του Κόλπου, την Ινδία, τη Βόρεια Αφρική καθώς και από την Ευρώπη. Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η διάκριση της ελληνικής εταιρείας Best Tyre Protection, το προϊόν της οποίας συμμετείχε μαζί με άλλα καινοτόμα προϊόντα στη νέα κατηγορία «Innovation Trail», που εισήγαγε για πρώτη φορά η Έκθεση και ήταν ανάμεσα στους 40 φιναλίστ, σε σύνολο 2.700 εκθετών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι παρουσίασαν περισσότερα από 35.000 καινοτόμα προϊόντα.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, δήλωσε «Το Enterprise Greece σε συνεργασία με τις ελληνικές επιχειρήσεις διοργάνωσε με άψογο και υποδειγματικό τρόπο την ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών της Μέσης Ανατολής “THE BIG 5 SHOW”. Πιστεύουμε ότι η ευρύτερη περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αποτελεί σημαντική αγορά για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των δομικών υλικών όχι μόνο λόγω των μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχή με κυρίαρχο έργο τη διοργάνωση της EXPO 2020, αλλά και λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής. Το Enterprise Greece έχει ήδη προετοιμάσει και ξεκινάει την υλοποίηση ενός συνολικού προγράμματος για το 2015 με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών».

Απάντηση