18ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας

Στόχος της εφετινής διοργάνωσης είναι να αποτελέσει ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και διεθνώς, από τον οποίο θα προκύψει η ανάλυση των τάσεων και των προοπτικών, η ανταλλαγή απόψεων και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Το σημαντικό ρόλο της ενέργειας στην οικονομία της Ελλάδας και γενικότερα της ΝΑ Ευρώπης πρόκειται να αναδείξει το ετήσιο 18ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) στις 3-4 Δεκεμβρίου 2013 στην Αθήνα.

Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387). Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει και εφέτος ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και διεθνώς.

Η αναγνώριση των διαφαινομένων και προοπτικών μέσα από τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και την ανταλλαγή απόψεων είναι ένας ακόμη βασικός στόχος του Συνεδρίου μαζί με την συνακόλουθη εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Το «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2013» έχει ως κεντρικό θέμα την «Βιωσιμότητα και την Ασφάλεια του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο μα υπογραμμίσει τη σημασία των προκλήσεων που συνεπάγονται για τον ελληνικό ενεργειακό κλάδο, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη σημερινή κρίσιμη ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει εισηγήσεις και τοποθετήσεις από διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό καθώς και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης μεταξύ γνωστών παραγόντων της αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις για συμμετοχή στο Συνέδριο δίδονται από τη γραμματέα του ΙΕΝΕ στα τηλ.: 210/3628457, 3640278,3624245, fax: 210/3646144, e-mail: info@iene.gr ή marketing@iene.gr

Απάντηση