Ανοιχτό κάλεσμα για τον Διαγωνισμό Διπλωματικών Εργασιών και την Έκθεση “mateЯeality _ 25 under 25″

Το Archstudies.gr σε συνεργασία με το Archisearch και το Design Lab προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό διπλωματικών εργασιών, με τίτλο «mateЯeality», τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιαστούν στην έκθεση «25 under 25» κατά την διάρκεια του Design Lab Athens 2015.
Ιδιαίτερο στοιχείο της έκθεσης είναι η δυνατότητα που δίνεται στους αποφοίτους των οποίων οι εργασίες θα επιλεγούν να τις παρουσιάσουν όχι μόνο μέσα από σχέδια και μακέτες, αλλά και με πρωτότυπες κατασκευές σε κλίμακα 1:1 (prototypes), κατασκευασμένες με τη συνεργασία εταιριών δομικών και διακοσμητικών υλικών που θα φιλοξενούνται στο φετινό Design Lab Athens. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται μέσω μιας διοργάνωσης η άμεση επαφή των νέων σχεδιαστών και του κατασκευαστικού κλάδου με σκοπό την κατασκευή πρωτοτύπων ως μέρος της έκθεσης αλλά και ως τελικό στάδιο της συνθετικής διαδικασίας.
Η θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι ο τουρισμός ιδωμένος ως ένας άξονας παραγωγής αρχιτεκτονικής, διαμόρφωσης του χώρου και της ταυτότητας του εκάστοτε τόπου/τοπίου. Οι προτάσεις που αναζητούμε αφορούν – χωρίς ωστόσο να περιορίζονται σε – μελέτες ξενοδοχειακών και τουριστικών υποδομών. Το ζήτημα του τουρισμού προσεγγίζεται με διάθεση ευρείας ανάγνωσης έτσι ώστε να εμπεριέχει ένα εκτεταμένο σύνολο χώρων που «γοητεύουν» τον επισκέπτη· διαμορφώσεις του δημόσιου χώρου, επεμβάσεις σε οργανωμένες παραλίες, μουσεία, καταλύματα καθώς και αστικοί χώροι ψυχαγωγίας και εμπορίου, «χώροι εμπειρίας», εντάσσονται κατ’ αυτό τον τρόπο στην παραπάνω θεματική.
Η έκθεση «mateЯeality | 25 under 25» θα παρουσιαστεί στο Design Lab Athens 2015, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων μεταξύ 15-17 Μαΐου.
Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση, λεπτομέρειες και υλικό για τη δράση μπορείτε να βρείτε και στον σύνδεσμο :
http://www.archstudies.gr/2015/03/matereality2015.html.

Απάντηση