Εντυπωσιακά έργα έτοιμα το 2015

Κτήρια που θα κερδίσουν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις θα είναι έτοιμα μέσα στο 2015.

432 Park Avenue, Νέα Υόρκη, HΠΑ
Στη Νέα Υόρκη και με «πρώτο τραπέζι» θέα στο Central Park.
Σχεδιασμένο από τον Rafael Vinoly, το καινούριο απόκτημα του Μεγάλου Μήλου μπορεί δικαίως να «υπερηφανεύεται» για τις 104 πολυτελείς κατοικίες (που ξεκινούν από τα 108 μ. πάνω από το έδαφος), τα τεράστια παράθυρα των 3Χ3 μ., τους ιδιωτικούς ανελκυστήρες, τα θερμαινόμενα πατώματα στα μπάνια και τη δυνατότητα εγκατάστασης κάβας κρασιών με ρυθμιζόμενη θερμοκρασία αξίας 320.000 δολ. (όπως καταλαβαίνετε από την τιμή, πρόκειται για σοβαρή κάβα). Ταυτόχρονα οι ευτυχείς ένοικοί του θα μπορούν να χαίρονται ιδιωτικώς 3 ολόκληρα στρέμματα, κατάφορτα με κάθε λογής παροχές, όπως εστιατόριο, ανοιχτή ταράτσα, σπα με πισίνα και γυμναστήριο, όπως και αίθουσα μασάζ.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14255″][/images_grid]

Shimao Wonderland Intercontinental, Σονγκζιάνγκ, Κίνα
Χρειάζεται πολλή φαντασία για να μετατραπεί ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι σε ονειρικό μικρόκοσμο.
Ένα πλημμυρισμένο νταμάρι μεταμορφώθηκε σε ένα δεκαεπταόροφο ξενοδοχείο που κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Οι 15 όροφοί του «ακολουθούν» μορφολογικά μια 80μετρη κλιτύ του νταμαριού, δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακό κρυστάλλινο καταρράκτη. Ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τη θερμική μάζα του βράχου ώστε να εξισορροπείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, με σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14259″][/images_grid]

Louvre, Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ
Το Λούβρο της ερήμου
Πρόκειται για ένα μουσείο καλών τεχνών, το οποίο περιγράφεται από τον δημιουργό του Jean Nouvel, ως «νησί μέσα σε νησί». Είναι το πρώτο παγκόσμιο μουσείο στον αραβικό κόσμο, αποτέλεσμα της συνεργασίας της κυβέρνησης του εμιράτου με αυτή της Γαλλίας.
Πρόκειται για μικρόπολη γεμάτη λίμνες και γκαλερί, όπου θα παρουσιάζονται σημαντικά αντικείμενα και χειρόγραφα, ιστορικής, πνευματικής και κοινωνιολογικής σημασίας.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14271″][/images_grid]

World One, Μουμπάι, Ινδία
Εάν χαλάσει το ασανσέρ, ξεχνάς το σπίτι σου και νοικιάζεις δωμάτιο σε ξενοδοχείο.
Με τα 442 μέτρα τους, όχι μόνο είναι το ψηλότερο κτίσμα της Ινδίας, αλλά και ο υψηλότερος πύργος κατοικιών στον κόσμο. Διαθέτει 117 ορόφους και το εμβληματικό «1000» -μιας και βρίσκεται ακριβώς στα 1.000 πόδια (305 μ.)-, ένα ανοιχτό παρατηρητήριο απ’ όπου ο επισκλέπτης μπορεί να χαζεύει ολόκληρη την πόλη, αλλά και την Αραβική θάλασσα, δεδομένου πως από αυτό το ύψος η ορατότητα φτάνει τα 60 χλμ.!

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14273″][/images_grid]

Dubai Frame, Ντουμπάι, ΗΑΕ
Ένα έργο τέχνης που δεν θα εκτεθεί ποτέ σε μουσείο
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα γιγαντιαίο κάδρο 150 Χ 93 μέτρων! Η θέση που χτίζεται επιλέχτηκε ύστερα από εκτεταμένες έρευνες σχετικά με την τοποθεσία που προσφέρει την καλύτερη θέα στο Νέο, αλλά και στο Παλιό Ντουμπάι. Κι έτσι λειτουργεί, ως μία γιγαντιαία κορνίζα διπλής όψης που οριοθετεί δύο από τις ωραιότερες θέες του εμιράτου. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το 35% της κατασκευής του, αλλά με τους ρυθμούς που οικοδομείται το εμιράτο, αλλά και με τα χρήματα που διατίθενται, θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος της χρονιάς.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14272″][/images_grid]

Shanghai Tower, Σαγκάη, Κίνα
Κινέζικα προϊόντα είπατε;
Με τα 632 μέτρα του αποτελεί το ψηλότερο κτίσμα της Κίνας και το δεύτερο υψηλότερο κτίσμα στον πλανήτη (το ξεπερνάει κατά 196 μ. το Burj Khalifa στο Ντουμπάι). Η «περιστροφική» μορφή του δημιουργήθηκε ύστερα από πολλά πειράματα σε αεροδυναμική σήραγγα.
Βεβαίως, διαθέτει κι αυτό παρατηρητήριο, στον 124ο όροφο.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14274″][/images_grid]

Απάντηση