1.400 αιτήσεις για αιολικά αναμένει η τουρκική ΡΑΕ

Η τουρκική ΡΑΕ αναμένει στα τέλη Απριλίου 1.400 αιτήσεις για αιολικά πάρκα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Μουσταφά Γιλμάζ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές στις 24,27,28,29 και 30 Απριλίου και θα σταλούν για τεχνική εξέταση στη γενική διεύθυνση ΑΠΕ.
Παράλληλα, ο Γιλμάζ σημείωσε ότι η παραγωγή των αιολικών αυξήθηκε πέρυσι κατά 12% στις 8,5 δις. κιλοβατώρες. Επίσης, η Ernst&Young αναβάθμισε κατά μια θέση την ελκυστικότητα της Τουρκίας στις επενδύσεις ΑΠΕ και βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση διεθνώς.
Αναφορικά με τις άδειες, ο Γιλμάζ είπε ότι η TEIAS θα αναλάβει την προκαταρκτική διαδικασία για 3.000 μεγαβάτ σε όλες τις κατηγορίες ΑΠΕ, καθώς δεν μπορεί να το πράξει μόνη της η αρχή. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Τουρκία διαθέτει σήμερα περί τα 36 γιγαβάτ αιολικών.

Απάντηση