1η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Βόλο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας στις 18 με 22 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Βόλου. Η εταιρεία M & D Expo διοργάνωσε την 1η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, στην οποία συμμετείχαν μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εξοικονόμησης ενέργειας.

Οι εκθέτες παρουσίασαν στους επισκέπτες λύσεις και τρόπους που μπορούν να μειώσουν τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης! Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και συγκεκριμένα στις 21 & 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν και δυο ημερίδες. Η ημερίδα του Σαββάτου αφορούσε πολ. Μηχανικούς, αρχιτέκτονες, ενεργειακούς επιθεωρητές με θέμα «Κτήρια πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ελλάδα» και η ημερίδα της Κυριακής τους πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ’ οίκον. Στην ημερίδα με θέμα «Κτήρια πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης στην Ελλάδα» κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Χατζούλης Πολ.Μηχανικός ΤΕ – τεχνικός σύμβουλος Passive Hellas, ενεργειακός επιθεωρητής, μέλος IPHA, μέλος EG Passivhaus, μέλος PassRΕg.

Ο κος Χατζούλης στην παρουσίαση του μίλησε μεταξύ άλλων και για τα πρώτα παθητικά σπίτια που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία X-G Lab & Development στην Αγριά Μαγνησίας. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Κα Αλίς Κοροβέση – Διευθύνουσα Σύμβουλος Plus Energy Lab – Ιδρύτρια του Enable Project, η οποία μίλησε για τα ”Πρότυπα αξιολόγησης και πιστοποίησης Πράσινων και Αειφόρων Κτηρίων”, ο κος Ciaran O’ Leary – Meng, BEng, MIEI, Certified Passive House Desighner ο οποίος παρουσίασε τα ”Passive House Basics”, ο κος Κος Αϊναλής Παντελής μηχανολόγος μηχ. – εκπρόσωπος Intelligent technologies, εκπαιδευτής θερμογραφίας – συνεργάτης ITC στην Ελλάδα με θέμα «Νέες τεχνολογίες τεχνικών ελέγχων, διασφάλιση ποιότητας σε κτήρια πολύ χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης». Την επόμενη μέρα ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα ενέργειας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κος Αθανασίου παρουσίασε στο κοινό το πρόγραμμα ‘’Εξοικονόμηση κατ’ οίκον’’ του ΕΣΠΑ.

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα αφορά παρεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κατοικίες όπως : Αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια / υαλοπίνακες) και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος / στέγης και της πιλοτής. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. Πλήθος κόσμου ενημερώθηκε για την τεχνογνωσία των παθητικών σπιτιών, τον τρόπο κατασκευής ενός παθητικού σπιτιού προσαρμοσμένο στις κλιματικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων κτιρίων.

Απάντηση