Η «κλεψύδρα» που θα ηλεκτροδοτήσει 860 σπίτια

Η «ηλιακή κλεψύδρα», ένα απίθανο κατασκεύασμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει στους πολίτες την κλεψύδρα και ως εκ τούτου, το πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος και η ενέργεια.

O Σαντιάγκο Μούρος Κορτέζ, διάσημος σχεδιαστής από το Μπουένος Άιρες μόλις αποκάλυψε στο κοινό τα εντυπωσιακά σχέδια μία φωτοβολταϊκής εγκατάστασης που με την ενέργεια που συλλέγει, μπορεί να φωτίσει 860 νοικοκυριά. Η ηλιακή του κλεψύδρα κέρδισε το διαγωνισμό 2014 Land Art Generator Initiative που φέτος διοργανώθηκε στην Κοπεγχάγη. Η «ηλιακή κλεψύδρα» όπως ονομάζεται το πρότζεκτ λόγω του σχεδίου του, είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ατσάλι και αλουμίνιο και με ειδικούς καθρέπτες κατευθύνει τις ακτίνες και τη θερμότητα του ήλιου στο εσωτερικό της όπου και βρίσκονται οι ειδικές μπαταρίες. Το απίθανο κατασκεύασμα εκτός από την πρακτική λειτουργία του, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να θυμίζει στους πολίτες την κλεψύδρα και ως εκ τούτου, το πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος και η ενέργεια. Η πρόταση για την εντυπωσιακή ηλιακή κλεψύδρα είναι να τοποθετηθεί στο λιμάνι της Κοπεγχάγης δίπλα στη διάσημη γοργόνα ώστε μαζί με την πρακτικότητα της λειτουργίας της να αποτελέσει και τουριστική ατραξιόν.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 7766,7767,7768″][/images_grid]

Απάντηση