Εκδήλωση “MEGACITIES, Ο Νέος Ρόλος της Πόλης στο Πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης”

Οι νέες ανάγκες και στρατηγικές που καλούνται να καλύψουν και να αναπτύξουν τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι το θέμα της εκδήλωσης “MEGACITIES, Ο Νέος Ρόλος της Πόλης στο Πλαίσιο της Παγκοσμιοποίησης” που διοργανώνουν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια και ο Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Ανατόλια εν Αθήναις στις 16 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα, στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138). Κεντρικοί ομιλητές είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.
Αφετηρία της συζήτησης αποτελούν μελέτες του ΟΗΕ, σύμφωνα με τις οποίες το 54% του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σήμερα σε μεγάλα αστικά κέντρα, ένα ποσοστό που αναμένεται να φτάσει το 66% το 2050. Οι τάσεις που καταγράφονται παγκοσμίως – η εξάπλωση της αστικοποίησης, η αύξηση του αριθμού των μεγαλουπόλεων, η συνεχής επέκτασή τους και η μετεξέλιξή τους σε περιφέρειες – θα συζητηθούν και σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα.
Οι ομιλητές θα αναφερθούν, μεταξύ άλλων, στους λόγους και τις συνέπειες της υπερσυγκέντρωσης των πληθυσμών στις πόλεις, την ετοιμότητα των αρχών (ή την έλλειψή της) να εξυπηρετήσουν την πληθώρα των ανθρώπων που συρρέουν σε αυτές, την ανάδειξη των megacities σε αυτόνομα κέντρα οικονομικής δραστηριότητας και καινοτομίας. Επιπλέον, θα περιγράψουν τις ανάγκες και τη στρατηγική με την οποία επιδιώκουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Καθημερινή».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στο παρακάτω link www.anatolia.edu.gr/megacities-event.
Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση τηλ. 210 38 03 936 &. 2310 398 220 info@saka-athens.gr

Απάντηση