Δύο ομάδες κέρδισαν τον ανταγωνισμό του Μουσείου Bauhaus

Το αρχιτεκτονικό γραφείο από την Βαρκελώνη González Hinz Zabala και η εταιρεία Young & Ayata από τη Νέα Υόρκη κέρδισαν από κοινού την πρώτη θέση στο διαγωνισμό για το Μουσείο Bauhaus στο Dessau. Το κέντρο για τη διατήρηση και την παρουσίαση προϊόντων που δημιουργήθηκε από τη γερμανική τέχνη και τη σχολή σχεδισμού θα έχει συνολικό εμβαδόν 3.500 τετραγωνικά μέτρα, με 2.100 γκαλερί.
Η πρόταση του Roberto González, Anne Katharina Hinz, και José Zabala – σε συνεργασία με τον ειδικό εξωραϊσμού Roser Vives de Delas – παρουσιάζει ένα ορθογώνιο όγκο, τυλιγμένο με ένα εξωτερικό σκελετό, όπου η αδιαφάνεια του άνω τμήματος επιτυγχάνει αντίθεση με τη διαφάνεια κατωτέρου. Το έργο του Michael Young και Kutan Ayata – με το σχέδιο εξωραϊσμού της Misako Murata – παίρνει κυματοειδείς μορφές διαφόρων χρωμάτων που ανυψώνονται εδώ και εκεί για να δημιουργήσουν διαδρόμους μεταξύ τους.
Η διαδικασία για να καταλήξει στο τελικό σχέδιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 18656,18657,18658,18659″][/images_grid]

Απάντηση