Έξυπνοι φοίνικες, που αλλού… στο Ντουμπάι

Φοίνικες που φορτίζουν τις συσκευές σας και σας βάζουν online; Μόνο στο Ντουμπάι θα μπορούσε να γίνει αυτό!
Το όνομα αυτών Smart Palms και πρόκειται για τεχνητούς φοίνικες εφοδιασμένους με ηλιακά panels οι οποίοι μπορούν να φορτίσουν συσκευές αλλά και να παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet.
Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η D-Idea Media η οποία και έβαλε τον πρώτο «φοίνικα» στο Zabeel Park τον Απρίλιο ενώ ο δεύτερος μπήκε ήδη στο διάσημο Burj Al Arab.
Το ύψος της κατασκευής είναι 6,5 μέτρα ενώ η επιφάνεια των φωτοβολταικών είναι 13,8 τετραγωνικά μέτρα.
Τα δέντρα αυτά έχουν το δικό τους Wi-Fi hot spot με εμβέλεια 100 περίπου μέτρων, 8 θύρες φόρτισης αλλά και ειδικές κάμερες για να παίρνουν οι επισκέπτες selfies.

[mom_video type=”youtube” id=”2sVLAZ40MEc” width=”535″ height=”300″]
Φυσικά δεν λείπουν οι οθόνες αφής οι οποίες απεικονίζουν νέα, πρόβλεψη καιρού, οδηγίες με σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, διαφημίσεις και ανακοινώσεις.
Ο στόχος είναι μέσα στους επόμενους μήνες να τοποθετηθούν 103 τεχνητοί φοίνικες σε όλο το Ντουμπάι.[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 17079,17080,17081″][/images_grid]

Απάντηση