Χορηγός η ELVIAL σε ημερίδα του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κρήτης

Σε συνέχεια του προγραμματισμένου πλάνου για τη διαρκή ενημέρωση της αγοράς, η ELVIAL σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Ξενοδόχων, διοργάνωσε Ημερίδα στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και των ξενοδοχείων ειδικότερα.

Η Ημερίδα απευθύνονταν σε μεγάλες ξενοδοχειακές του Νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα. Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, η θεματολογία ήταν εντυπωσιακή αφού κάθε προτεινόμενη παρέμβαση είχε ως σημείο αναφοράς το εγγυημένο όφελος από την ενεργειακή αναβάθμιση. Μέσα από τεκμηριωμένες εισηγήσεις αναλύθηκε το σύνολο των ενεργειακών παρεμβάσεων που απαιτούνται ανάλογα με το αποτέλεσμα της ενεργειακής μελέτης.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων κορυφώθηκε όταν η ομάδα μηχανικών της ELVIAL ανέλυσε τα κόστη υλοποίησης των ενεργειακών παρεμβάσεων και τα συσχέτισε με την ενεργειακή απόδοση. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τις οικονομικές ενισχύσεις με βάση τα προγράμματα επιδοτήσεων που τρέχουν την παρούσα περίοδο ή θα τρέξουν στο άμεσο μέλλον και αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση των επαγγελματικών κτηρίων.

Σαφές ήταν το συμπέρασμα πως ότι με τη διαφορετικότητα των προτάσεων οι συμμετέχοντες εξασφαλίζουν μεν ένα σπουδαίο οικονομικό όφελος, αλλά ταυτόχρονα τα ξενοδοχεία τους αποκτούν αισθητική υπεροχή, ποιότητα στη λειτουργία και αντιδιαρρηκτική προστασία. Εύλογα, στην λήξη των ομιλιών δημιουργήθηκαν πολλά «πηγαδάκια» με την ομάδα μηχανικών της ELVIAL, εκδηλώνοντας την επιθυμία για την συνέχιση των επαφών και αξιοποίηση των προτάσεων.

Μετά την Ημερίδα η ομάδα των μηχανικών της ELVIAL επισκέφθηκε εντυπωσιακές ανακαινισμένες ξενοδοχειακές μονάδες, με συστήματα ELVIAL διαπιστώνοντας για ακόμα μια φορά το αισθητικό πλεονέκτημα που δίνει η πρόταση της ELVIAL για διχρωμία. Η Ημερίδα στο Ηράκλειο διαδέχτηκε σειρά άλλων ημερίδων που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί (όπως αυτή των Χανίων) και όλες μαζί αποτελούν ένα μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου ενημέρωσης των ομάδων συνεργασίας της ELVIAL. (Ξενοδόχοι, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, κατασκευαστές κ.τ.λ.) Εις το επανειδίν, λοιπόν!

Απάντηση