Φωτοβολταϊκά: η Κίνα προσπέρασε τη Γερμανία σε εγκατεστημένη ισχύ

china solar

Το αναμέναμε και ήρθε η ώρα να συμβεί: η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία στην εγκατεστημένη ισχύ στα φωτοβολταϊκά σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Φωτοβολταϊκών.
Ειδικότερα, η εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύς στην Κίνα έφτασε τα 43 Γιγαβάτ έναντι 40 Γιγαβάτ στη Γερμανία.To 2015 η Κίνα πρόσθεσε 15 φωτοβολταϊκά Γιγαβάτ σημειώνοντας άνοδο 40% σε σύγκριση με το 2014. Την ίδια ώρα, η Γερμανία πρόσθεσε μόλις 1,3 Γιγαβάτ το 2015 φτάνοντας μετά βίας τα 40 Γιγαβάτ, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου Fraunhofer. Η Κίνα έχει στόχο τη διείσδυση των ΑΠΕ σε ποσοστό 15% επί της κατανάλωσης ηλεκτρισμού και η εθνική αρχή Ενέργειας προβλέπει ότι τα φωτοβολταϊκά θα φτάσουν τα 150 Γιγαβάτ ως το 2020.

Σημειώνεται ότι η ασιατική χώρα κατασκευάζει δέκα φορές περισσότερα φωτοβολταϊκά από τη Γερμανία σε ετήσια βάση. Η Γερμανία καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, με περίπου 600 Τεραβατώρες, με τη Γαλλία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 500 Τεραβατώρες. Με τη γερμανική εγχώρια αγορά να αναλογεί μόλις στο 3% της παγκόσμιας ζήτησης το 2015, η γερμανική ηλιακή βιομηχανία αναζητά τρόπους για να επωφεληθεί από την παγκόσμια ζήτηση. Ενδεικτικά, οι γερμανικές τεχνικές εταιρίες εξακολουθούν να καλύπτουν περισσότερο από το 50% της διεθνούς αγοράς για τον εξοπλισμό παραγωγής φωτοβολταϊκών, σύμφωνα με στοιχεία για τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση