Φορείς του κλάδου σε ενημερωτική συνάντηση στο ΥΠ.ΑΝ.

Μία εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαν φορείς του κλάδου της οικοδομής. Το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Προσαρμογή του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» στις ανάγκες της οικονομίας , της αγοράς και των νοικοκυριών με αύξηση των διαθέσιμων συνολικών πόρων, την πρόσθεση επιπλέων υλικών και προϊόντων που αφορούν το πρόγραμμα καθώς και την άρση των περιορισμών ζήτησαν φορείς του κλάδου των κατασκευών που συναντήθηκαν με τον κ. Δημήτρη Αθανασίου και άλλους εκπροσώπους του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου του 2013 εκπρόσωποι Ενώσεων, Ομοσπονδιών και Συνδέσμων που τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους αφορούν στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον μετέβησαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να καταθέσουν στους εκπροσώπους του Υπουργείου τις προτάσεις τους για την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Σε μια περίοδο όπου απαιτείται επανεκκίνηση της οικονομίας, οι φορείς από τον κλάδο της οικοδομής ζήτησαν τροποποιήσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, έτσι ώστε να προσφέρει ρευστότητα στην αγορά. Μεταξύ άλλων ζήτησαν αύξηση στο ποσό επιδότησης, αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια, βελτίωση του ΚΕΝΑΚ, απλοποίηση των διαδικασιών από τις τράπεζες. Αλλαγές που θα ενισχύσουν σημαντικά τα νοικοκυριά για την ενεργειακή αναβάθμιση και θωράκιση των κτηρίων, ενώ ταυτόχρονα θα στηρίξουν και τον κλάδο της οικοδομής.

Από πλευράς αλουμινίου το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν από την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ο Πρόεδρος κ. Ελευθέριος Ταφρόγλου και η Διευθύντρια κα Έλλη Γκανάκου, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνία Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) ο Πρόεδρος κ. Χαράλαμπος Αντωνογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόφιλος Παγιάτης, ο κ. Βασίλης Ντέρας και ο κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης, από τον Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου (ΣΕΚΑ) ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Διαμαντής.

Άλλοι εκπρόσωποι που συμμετείχαν ήταν από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Παραγωγών Διογκωμένης Πολυστερίνης, από το χώρο του PVC, του ξύλου και της θέρμανσης.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 11388,11389,11390,11391,11392,11393,11395,11396″][/images_grid]

 

Απάντηση