Το Solar Impulse 2 έφθασε στην Κίνα

Νωρίς, το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου, ο Ελβετός Bertrand Piccard προσγείωσε το μονοθέσιο κινούμενο με ηλιακή ενέργεια αεροσκάφος Solar Impulse 2 στην Κίνα.
Στη φάση αυτή, ολοκληρώνεται το 5ο στάδιο της προσπάθειας να πρωτοπορήσει στον τομέα της αεροπλοΐας το κινούμενο με ηλιακή ενέργεια αεροσκάφος μετά από πτήση, που κράτησε 20,5 ώρες, ξεκινώντας από την Μιανμάρ.
Πετώντας σε πολύ μεγάλο ύψος, ο Piccard ήταν υποχρεωμένος να φορά μάσκα οξυγόνου στον θάλαμο διακυβέρνησης του σκάφους (διαστάσεων 3,8 τετραγωνικών μέτρων), που η ατμόσφαιρα βρισκόταν σε υποπίεση και επικρατούσε θερμοκρασία μείον 20 βαθμών Κελσίου, στην διαδρομή των 1.375 χιλιομέτρων.
Το «Solar Impulse 2», που αποτελεί μέρος σχεδίου για τη προώθηση της πράσινης ενέργειας διαθέτει περί τους 17.000 ηλιακούς συλλέκτες στα φτερά του που έχουν άνοιγμα 72 μέτρα.
Το αεροσκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του από το Άμπου Ντάμπι στις 9 Μαρτίου πραγματοποιώντας 4 στάσεις πριν φτάσει στην Κίνα. Επόμενος σταθμός του είναι το Νανκίν για να κατευθυνθεί ακολούθως στη Χαβάη.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 15043,15044″][/images_grid]
Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση