Το σπίτι που… τρώγεται, Χριστουγεννιάτικη «λιχουδιά» σε φυσικό μέγεθος

Σε πολλές χώρες είναι παράδοση τα Χριστούγεννα να φτιάχνονται σπιτάκια από gingerbread – τα οποία αφού στολίσουν το σπίτι την περίοδο των γιορτών, τρώγονται.
Το ξενοδοχείο Ritz-Carlton Dove Mountain της Αριζόνα ωστόσο πήγε την παράδοση αυτή σε άλλο επίπεδο φτιάχνοντας ένα σπίτι από gingerbread σε… φυσικό μέγεθος, μέσα στο οποίο οι καλεσμένοι μπορούν να καθίσουν και να φάνε.
Το σπίτι διαθέτει τζάκι και τραπεζαρία για έξι άτομα. Βρίσκεται στο λόμπι του ξενοδοχείου και η διακόσμησή του περιλαμβάνει γλάσο, καραμέλες και ζαχαρωτά.
Για να ενοικιάσουν το σπίτι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 150 δολάρια ενώ το δείπνο με τρία ή τέσσερα πιάτα δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.
Το σπίτι έχει ξύλινο πλαίσιο, για ασφάλεια, αλλά κατά τα λοιπά είναι καλυμμένο με τοίχους από gingerbread και παράθυρα από καραμέλες.
Οι προετοιμασίες άρχισαν από τον Οκτώβριο και τα δομικά υλικά ήταν 388 κιλά ζάχαρη, 180 κιλά μέλι, 160 κιλά αλεύρι, 45 κιλά τζίντζερ και 250 αυγά.
Η επιτυχία της ιδέας φαίνεται και στην… απαλλοτρίωση των στολιδιών του καθώς πολλά διακοσμητικά γλυκά έχουν χαθεί.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 30084,30085,30086,30087,30088″][/images_grid]

Απάντηση