Το Πρώτο Πιστοποιημένο Παθητικό Κτίριο από ανακαίνιση στην Ελλάδα είναι και επίσημα γεγονός

Αναβαθμιση κτιριων

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 η διεθνής πιστοποίηση του κτιρίου ως EnerPHit, δηλαδή ως Παθητικού Κτιρίου από ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση. Όπως διαπιστώνει κανείς και στο πιστοποιητικό, το κτίριο ικανοποιεί και τις απαιτήσεις ενός νέου Παθητικού Κτιρίου, η πιστοποίηση EnerPHit είναι όμως εξαιρετικά σημαντική, μια και το Γερμανικό Ινστιτούτο Παθητικών Κτιρίων αποφάσισε μόλις το 2015 να πιστοποιεί κτίρια από ανακαίνιση σε θερμά κλίματα και το κτίριο μας είναι ένα από τα πρώτα με αυτήν την πιστοποίηση στον κόσμο και το πρώτο στην ΝΑ Μεσόγειο. 

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα, όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς την συμβολή τους δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του έργου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους φίλους μας από όλο τον κόσμο, που το περίεργο καλοκαίρι του 2015 στάθηκα δίπλα μας και ας ενίσχυσαν οικονομικά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Καθηγητή Dr.Wolfgang Feist για την προσωπική συμβολή του στην ολοκλήρωση του έργου και στην Susanne Theumer για την πιστοποίηση του.

Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε, το κτίριο λειτουργεί και επαληθεύει τις προσδοκίες μας. Όμως αυτά είναι μόνο η αρχή.

Η πιστοποίηση του κτιρίου στην Αθήνα, όπως και αυτή των Σπιτιών στο Βόλο, τα νέα κτίρια σε Κοζάνη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Πτολεμαΐδα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Πόρτο Ράφτη και την Κύπρο, οι συνεχώς αυξανόμενες δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, όλων των στελεχών και μελών του, τεκμηριώνουν πια ότι το Παθητικό Κτίριο υπάρχει και λειτουργεί και στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε άλλη μεριά του πλανήτη.

Το κτίριο του Παπάγου ήδη άρχισε το «ταξίδι» του για τα επόμενα 7 χρόνια, ανοιχτό στο πολίτη, στον μηχανικό, στον τεχνίτη. Οι χώροι του είναι πια καθημερινά χώροι εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Το σπίτι του 2020 είναι εδώ για όλους, όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Passivistas:The House Project

[lightbox thumb=”http://profilnet.gr/wp-content/uploads/2016/02/passive-house-certificate.jpg” type=”img”]

Απάντηση