Το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ απέκτησε ένα εντυπωσιακό κτίριο διαμάντι

Το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ απέκτησε ένα εντυπωσιακό κτίριο διαμάντι τυλιγμένο σε ένα κυψελοειδές μοτίβο που ελέγχει το ηλιακό κέρδος.
Ένα κυψελοειδές μοτίβο σε σχήμα διαμαντιού τυλίγεται γύρω από το κτίριο του πανεπιστημίου στο Σέφιλντ. Τα διαμάντια δεν κάνουν μόνο για μια εντυπωσιακή πρόσοψη, αλλά ποικίλουν σε μέγεθος με σκοπό τον έλεγχο του ηλιακού κέρδους. Το αρχικό στάδιο του σχεδιασμού, εμπνευσμένο από την επεξειργασμένη πέτρα γύρω από τα παράθυρα μιας γειτονικής εκκλησίας, σχεδιάστηκε από το στούντιο του Λονδίνου Twelve Architects.
Το κτίριο Διαμάντι, όνομα που πήρε χάρη στην πρόσοψή του, είναι μια εγκατάσταση 19.500 τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιείται από φοιτητές μηχανικής. Αποτελείται από εργαστήρια, αμφιθέατρα, εργαστήρια και χώρους μελέτης, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 5.000 φοιτητές.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31120,31121,31122,31123″][/images_grid] Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του κτιρίου – η κυτταρική πρόσοψή του – είναι κατασκευασμένη από πάνελ ανοδιωμένου αλουμίνιου και υαλοπίνακων. Σε χώρους όπου απαιτείται περισσότερο φυσικό φως, τα πανελ επεκτείνονται, ενώ σταδιακά όλο και μικραίνουν στη νότια, ανατολική και δυτική πλευρά της πρόσοψης. Εκτός από τη δημιουργία μια οπτικής σύνδεση με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η πρόσοψη φέρει επίσης κυψελοειδείς εμφάνιση για μία μελέτη των μηχανικών.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31124,31125,31126,31127″][/images_grid]

Απάντηση