Το ντεμπούτο της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ βαρόμετρο για το Χρηματιστήριο

Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών είναι από την Τρίτη 22 Ιουλίου η εταιρεία ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ, μετά την ολοκλήρωση, με επιτυχία, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της.

Η εταιρεία έχει εισαχθεί υπό το σύμβολο «ΑΝΕΜΟΣ», ενώ στο Χρηματιστήριο διαπραγματεύονται 82,677 εκατ. μετοχές της, με την τιμή έναρξης της διαπραγμάτευσης να καθορίζεται στα 1,70 ευρώ. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, υπογράμμισε σε δηλώσεις ότι η εισαγωγή αυτή αποτελεί μία ιστορική στιγμή, με δεδομένο ότι είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο ΧΑ μετά από πέντε χρόνια. Προσέθεσε ακόμη ότι «επιβεβαιώνεται η αξία της χρηματιστηριακής αγοράς ως μηχανισμός άντλησης κεφαλαίων σε συνέχεια των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, υποστήριξε ότι η εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο αποτελεί απόδειξη ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν προοπτικές. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος τόνισε ότι με τη νέα εισαγωγή το Χρηματιστήριο Αθηνών «ξαναρχίζει να παίζει τον πρωταρχικό του ρόλο που είναι η άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις από εταιρίες που έχουν τα εχέγγυα να πάνε μπροστά». Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη, ανάπτυξη και λειτουργία έργων ηλεκτροπαραγωγής από αιολική ενέργεια.

Απάντηση