Το νέο κατάστημα της Apple στην Κίνα

Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στο κοινό το νέο κατάστημα της Apple, στην Επαρχία Hangzhou Zhejiang στην ανατολική Κίνα. Το κτήριο έχει σχεδιαστεί από τον Norman Foster. Εμπνευσμένο από το συνδυασμό της απόλυτης απλότητας με την τεχνολογική καινοτομία, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της Apple.

Το κατάστημα αποτελείται από ένα ορθογώνιο όγκο ύψους 15 μέτρων με διαφανή πρόσοψη, η οποία αποτελείται από έντεκα κάθετα πάνελ με διπλά τζάμια για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Η καθαρότητα και η διαφάνεια συνεχίζονται και στις στέγες ώστε να φωτίζεται το εσωτερικό του κτηρίου. Στο δεύτερο επίπεδο ξεχωρίζει η λεπτότητα και η ελαφρότητα του χώρου με μια εντυπωσιακή γυάλινη σκάλα. Το 2013, ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners να σχεδιάσει τα σημεία λιανικής πώλησης της Apple, το πρώτοαπό αυτά χτίστηκε στην Κωνσταντινούπολη.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 13860,13861,13862,13863,13864,13865,13866″][/images_grid]
Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση