Το Μουσείο Ακρόπολης ανάμεσα στα καλύτερα μουσεία του 21ου αιώνα

Ανάμεσα στα καλύτερα μουσεία του 21ου αιώνα είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό ιντερνετικό περιοδικό Archdaily.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των Μουσείων που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, οι συντάκτες του περιοδικού επέλεξαν τα είκοσι πιο εντυπωσιακά μουσεία από αρχιτεκτονικής και λειτουργικής άποψης σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους υπάρχουν μουσεία κλασικών αρχαιοτήτων όπως το Μουσείο Ακρόπολης και το MAXXI, αλλά και πολύ λιγότερα γνωστά διαμάντια όπως το Medieval Museum, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum.

Με εκθεσιακό χώρο συνολικού εμβαδού πάνω από 14.000 τετραγωνικά μέτρα και μια πλήρη γκάμα σύγχρονων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης αφηγείται την ιστορία της ανθρώπινης παρουσίας στην Ακρόπολη της Αθήνας και στον περιβάλλοντα χώρο και έχει κάθε λόγο να θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάιο οι «Financial Times» τοποθέτησαν το μουσείο της Ακρόπολης τρίτο στη λίστα με τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου.

[images cols=”three” lightbox=”true”]
[image link=”6206″ image=”6206″]
[image link=”6207″ image=”6207″]
[image link=”6208″ image=”6208″]
[image link=”6209″ image=”6209″]
[/images]

Απάντηση