Το μεγάλο ραντεβού της Ενέργειας, της Δόμησης και των Επίπλων στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Στη ΔΕΘ “χτυπά η καρδιά” της ενέργειας, της δόμησης και των επίπλων. Το κορυφαίο εκθεσιακό “ραντεβού” της χρονιάς για τους κλάδους της ενέργειας, της δόμησης και των επίπλων, θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς από τις 21-24 Φεβρουαρίου θα συνυπάρξουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης η 5η ENERGYTECH, η 30η INFACOMA και η 7η FURNIDECBusiness.

Στο χρονικό αυτό διάστημα των τεσσάρων ημερών οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε ένα “πανόραμα” προϊόντων και υπηρεσιών, που καλύπτουν κάθε πτυχή της ενέργειας (θέρμανση, ψύξη, ανανεώσιμες και συμβατικές πηγές κα.), της δόμησης (δομικά υλικά, μονωτικά, κουφώματα, είδη υγιεινής, προκατασκευές κτλ) και των επίπλων (μηχανήματα, υλικά, πρώτες ύλες-εξοπλισμός επιπλοποιίας και έπιπλα για επαγγελματική χρήση).

Το πλεονέκτημα της συνδιοργάνωσης όλων αυτών των εκθεσιακών γεγονότων, τα οποία αναμένεται να προσεγγίσουν τους 60.000 επισκέπτες, είναι προφανές, καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν με μεγάλη ευχέρεια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο να έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό τμήμα της εγχώριας βιομηχανίας και μεταποίησης.

Ειδικότερα, η INFACOMA συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια λειτουργίας και διατηρεί τη δυναμική της, παρόλη την κρίση στην οικοδομή, ενώ μάλιστα είναι το μοναδικό ανάλογο εκθεσιακό γεγονός στη χώρα με διττό χαρακτήρα, δηλαδή και εμπορικό και καταναλωτικό. Σ’ αυτήν συμμετέχουν οι κορυφαίες επιχειρήσεις παραγωγής, κατασκευής και εμπορίας προϊόντων αλουμινίου, συνθετικών και ξύλινων κουφωμάτων, μηχανισμών, βαφών και δομικών-μονωτικών υλών. Στο πλαίσιο αυτό, επίκεντρο της έκθεσης θα είναι η βιοκλιματική δόμηση, οι καινοτόμες εφαρμογές αλουμινίου, τα ολοκληρωμένα συστήματα για ρολά-σίτες, τα οικολογικά χρώματα και όλες οι νέες τεχνολογίες, που αποτελούν λύσεις φιλικές προς το περιβάλουν και θα δώσουν την ευκαιρία στον αρχιτέκτονα, μηχανικό, κατασκευαστή, έμπορο και εν τέλει καταναλωτή να ενημερωθεί.

Όσον αφορά στην 5η ENERGYTECH, μέχρι στιγμής η πορεία της διοργάνωσής της ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς συγκεντρώνει τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου με δραστηριότητα στις εναλλακτικές-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο pellet, ξύλο και φυσικό αέριο, στην ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία, στη θέρμανση-ψύξη, στους λέβητες-καυστήρες-θερμάστρες κα.. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται πως η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, θα υπερβεί τα περσινά δεδομένα, τόσο σε επίπεδο συμμετοχών, όσο και επισκεπτών.

Η FURNIDEC Business (θα είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό στις 21-22 Φεβρουαρίου και το Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου αποκλειστικά για επαγγελματίες) και η FURNIMA αποτελούν διαχρονικούς εκθεσιακούς θεσμούς, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εγχώριαπαραγωγή και εμπορία επίπλου, καθώς και με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου. Αναφορικά με τους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hostedbuyers), στην INFACOMA θα βρεθούν για να πραγματοποιήσουν συναντήσεις αποκλειστικά και μόνο με τους εκθέτες της, επισκέπτες από τη Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Κύπρο, Βουλγαρία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ για την FURNIDECBusiness από το Ουζμπεκιστάν και την Ουκρανία.

Τεράστια σημασία για τους εκθέτες έχει και το γεγονός πως μπορούν να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», καθώς ο συνδυασμός της ENERGYTECH και της INFACOMA παρέχει ότι χρειάζεται όποιος θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Αυτό συμβαίνει, καθώς στις δύο εκθέσεις υφίστανται όλες οι λύσεις-προϊόντα για τη θερμομόνωση-κέλυφος κτιρίων, αλλά και για την αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού, αντικατάστασης εξοπλισμού του λεβητοστασίου ή τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κτλ..

Το εκθεσιακό τρίπτυχο της ENERGYTECH, INFACOMA και FURNIDECBusiness, πλαισιώνεται και από παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις, σχετικές με τη διαχείριση περιβάλλοντος, εξοικονόμηση ενέργειας και βιοκλιματική δόμηση.

Απάντηση