Το αντισυμβατικό χωριό Cabo Polonio στην Ουρουγουάη

Χωρίς ηλεκτρικό, νερό και δρόμους. Το αντισυμβατικό χωριό Cabo Polonio που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Ουρουγουάης κατοικείται από ανθρώπους και από θαλάσσια λιοντάρια.
Για να προσεγγίσεις το μικρό αυτό χωριό που είναι περικυκλωμένο από αμμόλοφους χρειάζεται να έχεις ένα όχημα 4×4 ή γερά πόδια μια και ο πιο κοντινός δρόμος απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από τον οικισμό.
Στο πιο απομακρυσμένο σημείο του χωριού βρίσκεται ο φάρος, το μοναδικό κτίσμα στην περιοχή που έχει ηλεκτρικό ρεύμα.
Υπάρχουν μόνο μερικές επιχειρήσεις και σπίτια που έχουν γεννήτριες ή φωτοβολταϊκά ή χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια, οι υπόλοιποι κάτοικοι ζουν χωρίς ηλεκτρικό ενώ δεν υπάρχει αποχέτευση και τρεχούμενο νερό.
Από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο το χωριό ερημώνει. Εκεί παραμένουν μόνο κάποιοι σκληροπυρηνικοί λάτρεις της άγριας φύσης και επιστήμονες που αναζητούν φάλαινες και φώκιες.
Στην αιχμή του καλοκαιριού, που είναι τον Ιανουάριο, αυτό το ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό μετατρέπεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ουρουγουάης. Λόγω της ειδυλλιακής τοποθεσίας του, το χωριό αποτελεί προορισμό για τους χίπις από την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 15597,15598,15599,15600,15601,15602,15603,15604,15605″][/images_grid]

Απάντηση