Τους 216.000 έφτασαν οι επισκέπτες της ΔΕΘ

Το φράγμα των 200.000 επισκεπτών ξεπέρασε, φέτος, για δεύτερη χρονιά, η επετειακή 80ή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρά το ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπου τον τόνο έδωσαν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι και η τραπεζική αργία.

Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν τους 216.300. Από αυτούς, 170.000 επισκέφθηκαν και τις “Μαγεμένες”, τα αμφίπλευρα αγάλματα που είναι γνωστά ώς “Καρυάτιδες” της Θεσσαλονίκης, τα οποία επέστρεψαν στην πατρίδα τους -υπό τη μορφή αντιγράφων από το Λούβρο- 150 χρόνια μετά την κλοπή τους από την πόλη.

Το περίπτερο 3, όπου βρίσκονται οι “Μαγεμένες” και η έκθεση «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των Αρχαίων Ελλήνων», θα κλείσει για ένα μικρό διάστημα, ώστε να γίνουν εργασίες συντήρησης και στις αρχές Οκτωβρίου θα ανοίξει ξανά.

Η μεν έκθεση των αρχαίων εφευρέσεων και των μουσικών οργάνων θα είναι ανοιχτή για σχολεία με ένα μικρό εισιτήριο, ενώ οι “Μαγεμένες” θα είναι επισκέψιμες δωρεάν, παραμένοντας στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέχρις ότου το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τον κεντρικό δήμο και τους φορείς αποφασίσουν πού θα τοποθετηθούν.

«Τότε η ΔΕΘ-Helexpo θα τις χαρίσει στην πόλη» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι ώρες λειτουργίας του περιπτέρου 3 θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Απάντηση