Τι ποσότητες φυσικών πόρων μπορούν να απομένουν για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010;

Για πόσα χρόνια ακόμα θα μπορεί να απολαύσει ορισμένα μέταλλα και ορυκτά, που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, ένας άνθρωπος που γεννήθηκε το 2010; Μία έρευνα προβάλλει τη στιγμή που αυτοί οι πόροι θα εξαντληθούν.

Οι άνθρωποι που έζησαν στον πλανήτη πριν, το ίδιο και εμείς απολαύσαμε με αφθονία τους φυσικούς πόρους χωρίς καμία έλλειψη. Επίσης δεν αντιμετώπισαν την κακή ποιότητα του αέρα όπως επίσης και τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος που ζούμε τώρα εμείς. Συχνά οι προβλέψεις δίνονται για ορισμένα αποθέματα ορυκτών που είναι σε κάποιο βαθμό απαραίτητα στην καθημερινή μας ζωή όπως την ξέρουμε. Μπορεί την στιγμή που γεννηθήκαμε οι πετρελαιοπηγές φάνταζαν ατελείωτες.

Τώρα όμως τι ποσότητες μπορούν να απομένουν; Έχετε αναρωτηθεί για ένα παιδί που γεννήθηκε το 2010 και σήμερα είναι περίπου 4 ετών, τι έχει απομείνει γι’ αυτό; Πόσο χρονών θα είναι όταν τελειώσει το πετρέλαιο; Και η πρώτη ύλη της πυρηνικής ενέργειας;

Η έρευνα παρουσιάζει τα χρονικά σημεία εξάντλησης διαφόρων ενεργειακών πόρων καθώς και υλικών που χρησιμοποιούνται στον κόσμο σχεδόν καθημερινά. Αυτή προετοιμάστηκε σύμφωνα με την προβολή του πληθυσμού, τα δεδομένα και στατιστικά στοιχεία της βιομηχανική χρήση των πρώτων υλών, καθώς και το ρυθμό της ανακάλυψης νέων κοιτασμάτων ορυκτών και υδρογονανθράκων στον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν και να διαμορφωθούν, αν θα βρεθούν νέες πηγές ή αναπτυχθούν νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα επιβραδύνουν τη βιομηχανική εκμετάλλευση των πόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα, ορισμένα μέταλλα, όπως ο χρυσός, το ασήμι ή ο χαλκός θα μπορούσαν να εξαφανιστούν μεταξύ του 2025 και του 2050, δηλαδή, τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2010 μόλις φθάσουν 15 ετών θα αρχίζουν να βλέπουν ότι τα μέταλλα αυτά θα παύουν να υφίστανται και έως τα 40 τους χρόνια θα έχουν εξαφανισθεί εντελώς από τον πλανήτη. Σε αυτή την ηλικία, επίσης, θα μάθουν να ζουν και χωρίς πετρέλαιο, διότι το 2050 δεν θα υπάρχει σχεδόν τίποτα.

Ο άνθρακας, από την άλλη πλευρά, θα παραμείνει πέρα από 2130 και θα αξιοποιείται εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Αυτή η έρευνα θα πρέπει να μας δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε αλλά και να δράσουμε! Να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της δημιουργίας με εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να στραφούμε σε αυτές κάνοντας βιώσιμη την εκμετάλλευση των περιορισμένων πόρων που έχουμε.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 10157,10158″][/images_grid]
Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση