Την βραζιλιάνικη Latin America Power απέκτησε η SunEdison

Η βραζιλιάνικη επενδυτική BTG Pactual και οι εταίροι της P2Brazil και GMR Energia αποφάσισαν να πουλήσουν το 100% των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία ΑΠΕ Latin America Power (LAP) στην SunEdison.
Όπως αναφέρει το Reuters, η συμφωνία έχει σχεδόν 3 χρόνια αφότου οι BTG και P2Brazil, ένα κατασκευαστικό fund που συστήθηκε από τις Patria Investimentos και Promon, εξαγόρασε από κοινού το 87,6% της LAP αντί 450 εκατ. δολ. Όσο για το υπόλοιπο 12,4%, το εν λόγω ποσοστό απεκτήθη από την GMR.
Το τίμημα της εξαγορά της LAP ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί, καθώς καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρείες δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για το deal, σημειώνει το Reuters.
Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη των BTG και P2Brasil, το αρχικό σχέδιο ήταν η LAP να πουλήσει τη διετία 2017 – 2018, αλλά το μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές οδήγηση στην πώληση αρκετά νωρίτερα.
Να σημειωθεί ότι, αυτή τη στιγμή η LAP έχει έργα εγκατεστημένης ισχύος 30 MW, τα οποία θα αυξηθούν στα 330 MW ως το τέλος του 2016. Η εταιρεία με έδρα στο Σαντιάγκο αναμένει να εγκαταστήσει ακόμη 660 MW μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Απάντηση