ΤΕΡΝΑ: Τέσσερα νέα έργα στη Μέση Ανατολή

Τέσσερα νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 150 εκατ. ευρώ, ανέλαβε πρόσφατα η ΤΕΡΝΑ στο Μπαχρέιν και στο Άμπου Ντάμπι.
Συγκεκριμένα, στο Μπαχρέιν η εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή και συντήρηση συγκροτήματος 832 κατοικιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Affordable & Social Housing» (Προσιτή & Κοινωνική Στέγαση). Το έργο αναπτύσσεται σε έκταση 321.350 τ.μ. και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 95 εκατ. ευρώ.
Επίσης στο Μπαχρέιν, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή αποχετευτικού έργου, προϋπολογισμού περίπου 23 εκατ. ευρώ, ως επικεφαλής κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει και η εταιρεία CGCE Abu Dhabi. Το έργο περιλαμβάνει βασικό δίκτυο αποχέτευσης (συνολικού μήκους 1.760 μ.) καθώς και δίκτυο επεξεργασμένων λυμάτων (συνολικού μήκους 9.100 μ.) για την εξυπηρέτηση των νησιών Al Madina Al Shamaliya (AMAS).
Επιπλέον, η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε δύο νέα έργα στο Άμπου Ντάμπι, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 32 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την κατασκευή ενός πολυτελούς οικιστικού συγκροτήματος κι ενός γενικού νοσοκομείου επιφάνειας 32.000 τ.μ.
Όπως επισημαίνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια στη Μέση Ανατολή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Απάντηση