Τα ελληνικά σανατόρια που μετατρέπονται σε boutique hotels

Σανατόρια, παλιά αρχοντικά και Ξενία «φοράνε» τα καλά τους, αλλάζουν πρόσωπο και βγαίνουν στο σφυρί από το ΤΑΪΠΕΔ για λογαριασμό της τουριστικής βιομηχανίας. Δεκατέσσερις κτιριακές εγκαταστάσεις από Πήλιο, Ρόδο, Κομοτηνή, Εδεσσα, Θασο, Κοζάνη και άλλες περιοχές στην Ελλάδα μετατρέπονται σε boutique hotels με σκοπό να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της χώρα μας.

Και τα 14 ακίνητα πρόκειται να μετατραπούν σε boutique hotels, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, κι οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους κατατίθενται στις 30 Σεπτεμβρίου. Βαριά ονόματα από ξένα funds όπως η τουρκική Dogus, γνωστοί εγχώριοι ξενοδοχειακή όμιλοι, η Dolphin Capital, και η Dimand ήδη ακούγεται ότι θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς στοχεύοντας στην απόκτηση μεγάλου μεριδίου της τουριστικής πίτας.

Τα ακίνητα στην πρώτη προς πώληση κατηγορία ακινήτων βρίσκονται το αρχοντικό Eυαγγελινάκη στις Μηλιές του Πηλίου, το αρχοντικό Μουσλή και το αρχοντικό Ξηραδάκη στη Μακρυνίτσα του Πηλίου. Και τα τρία αντιπροσωπευτικά δείγματα της Πηλιορείτικης Αρχιτεκτονικής, τα οποία λειτούργησαν επί σειρά ετών ως ξενώνες. Στη δεύτερη κατηγορία εντάσσονται έξι ακίνητα τα οποία παραχωρούνται μέσω πολυετούς μίσθωσης διάρκειας 50 ετών. Πρόκειται για τα Ξενία Έδεσσας, Θάσου, Κοζάνης, για το Σανατόριο Αγίας Ελεούσας στη Ρόδο, το Σανατόριο «Μάνα» στην Βυτίνα Αρκαδίας και η Villa de Vecchi στη Ρόδο. Η τελευταία πήρε το όνομά της από τον διοικητή των Δωδεκανήσων επί ιταλικής κατοχής, τον Τσέζαρε Μάριο Ντε Βέκι, αλλά είναι γνωστή και ως Βίλα Μουσολίνι. Στην τρίτη και τελευταία κατηγορία εντάσσονται πέντε ακίνητα τα οποία θα παραχωρηθούν για 99 χρόνια με τον θεσμό της επιφάνειας. Πρόκειται για τα Ξενία Τσαγκαράδας, Άνδρου, Βυτίνας, Κομοτηνής και Πλαταμώνα. Σημειώνεται ότι για ορισμένα από τα συγκεκριμένα ακίνητα είχε υπάρξει προσπάθεια αξιοποίησης κατά το παρελθόν, που δεν απέδωσε.

[images cols=”three” lightbox=”true”] [image link=”5490″ image=”5490″] [image link=”5491″ image=”5491″] [/images]

Απάντηση