Σύνδεσμος «ΗΛΙΟΣ»: Γενική Συνέλευση & Νέα σύνθεση στο Δ.Σ.

Συνήλθε το Σάββατο 19 Ιουλίου η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μελετητών – Εγκαταστατών Οικιακών και Κτιριακών Φωτοβολταϊκών “ΗΛΙΟΣ”. Συζητήθηκαν τα θέματα του κλάδου μετά τις αλλεπάλληλες αρνητικές αποφάσεις που λήφθηκαν από το ΥΠΕΚΑ κατά των Φ/Β και μικρών ΑΠΕ. Εγκρίθηκε ο απολογισμός στον οποίο γίνεται αναφορά στην πρωτοφανή επίθεση που εξαπολύθηκε κατά των οικιακών φωτοβολταϊκών και την αντίδραση χιλιάδων ιδιοκτητών τέτοιων συστημάτων που ήρθαν σε επαφή με το Σύνδεσμο, κατά του λεγόμενου New Deal που επιβάλει μονομερή μείωση των Συμφωνηθέντων στις συμβάσεις συμψηφισμού τιμών αποζημίωσης για την παραγωγή ενέργειας, με την ψήφιση του Ν. 4254/2014.

Ο Σύνδεσμος κατέληξε σε συμφωνία με το Δικηγορικό Γραφείο «Παντελαίος, Σπυρόπουλος & Τριαντάφυλλος» για τη νομική αντίδραση που θα συστήνεται στους ιδιοκτήτες – μικρών φωτοβολταϊκών. Ιδιαίτερα στάθηκε στη στην πρόταση για τον ενεργειακό συμψηφισμό ως λύση στη νέα κατάσταση που διαμορφωνόταν στα Φ/Β (Net Metering – Αυτοπαραγωγή) που θα αναζωογονήσει τον κλάδο και θα προσφέρει ανακούφιση σε πολλά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Επίσης εγκρίθηκε ο Οικονομικός απολογισμός.

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέα Διοικούσα Επιτροπή, η οποία μετά από συνεδρίαση της συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Μέλη Εκτελεστικής Γραμματείας:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δήμος Στριγκλής Αθήνα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δημήτρης Μακρής Αθήνα, Λειβαδιά
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεόδωρος Γαβράς Αθήνα
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δημήτρης Παπανδρέου Αθήνα
ΤΑΜΙΑΣ: Γεώργιος Μιχαηλίδης Αθήνα
ΜΕΛΗ: Γιάννης Βεργής Αθήνα, Κωνσταντίνος Πρέντζας Κεφαλονιά, Πάνος Μουρτοπάλλας Αθήνα- Εύβοια, Μιχάλης Γαλάτουλας Χίος.

Άλλα Μέλη Διοικούσας Επιτροπής:

ΜΕΛΗ (Aναπλ. Εκτελ. Γραμ.): Γιώργος Μπελελής, Θεσσαλονίκη, (Aναπλ. Εκτελ. Γραμ.): Κυριάκος Πετράκης Ηράκλειο Κρήτης, Ευθύμιος Χούσης, Αγρίνιο, Σπύρος Ευσταθίου Ναύπακτος, Αθανάσιος Πορφύρης, Ηγουμενίτσα, Πέτρος Γιαννούσης Άργος, Αθανάσιος Καϊσας Αλεξανδρούπολη.

Αποφασίστηκε ακόμα να συμπληρωθούν οι θέσεις με μέλη από Δυτ. Μακεδονία, Θεσσαλία και Νότιο Αιγαίο ώστε η Πανελλαδική διάρθρωση του Συνδέσμου σε όλες περιφέρειες της Επικράτειας να υλοποιηθεί.

Απάντηση