Σύγχρονη Ιαπωνική Αρχιτεκτονική: Aπό την Παλινόρθωση Μέιτζι μέχρι σήμερα

Online μάθημα για την Ιαπωνική Αρχιτεκτονική από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο.
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο προσφέρει δωρεάν online μάθημα στα αγγλικά για την σύγχρονη ιαπωνική αρχιτεκτονική μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edX που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο του Harvard και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέττης (ΜΙΤ) και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε γνώση, ειδικά σχεδιασμένη για διαδραστική μελέτη μέσω του διαδικτύου.
Το μάθημα που έχει τίτλο «Σύγχρονη Ιαπωνική Αρχιτεκτονική: Aπό την Παλινόρθωση Μέιτζι μέχρι σήμερα» («Modern Japanese Architecture: From Meiji Restoration to Today») ξεκινά στις 23 Μαρτίου 2016 και είναι διάρκειας 6 εβδομάδων.
Οι ενότητες που θα διδαχθούν είναι:
– How and why today’s Japanese architecture differs from the West
– A brief cultural history of Japan in the modern period
– A greater understanding of the works of several prominent Japanese designers
– The materials and structural design used by Japanese architects
– Overall goals and constraints affecting Japanese architects today
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο (Tokyo Tech) με περισσότερα από 130 χρόνια λειτουργίας είναι το μεγαλύτερο κρατικό Πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία για την επιστήμη, την έρευνα και τεχνολογία (το αντίστοιχο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Ελλάδα). Έχει τρεις πανεπιστημιουπόλεις, στο Τόκιο και τη Γιοκοχάμα όπου φοιτούν περίπου 10.000 φοιτητές από τους οποίους το 12% είναι ξένοι.
Στο edX συμμετέχουν εκτός από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Τόκιο, το Πανεπιστήμιο του Κιότο, το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και το Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο.

Απάντηση