Συνάντηση του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ με τον Υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, τόνισε ότι όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Παρουσιάζοντας τις θέσεις της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε ότι πρέπει να μειωθεί το ενεργειακό κόστος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς τα 4 τελευταία χρόνια η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας έχει φτάσει το 42,5%, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ ο κύκλος εργασιών, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 75%.
Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, η ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ένας απλούστερος σχεδιασμός του χωροταξικού πλαισίου για να βοηθηθεί η μικρή επιχειρηματικότητα και να σταματήσει η άκριτη διαδικασία απομάκρυνσης των ΜμΕ από περιοχές, χωρίς να έχει προβλεφθεί χώρος υποδοχής.
Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αφορά στο Πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” και σε ένα νέο Πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις το “Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις” που αφορά στην ενεργειακή θωράκισή τους.
Από την πλευρά του ο Υπουργός τόνισε ότι η Κυβέρνηση εγκαινιάζει μια συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ και όλους τους κοινωνικούς φορείς, η οποία θα είναι αδιάλειπτη και ουσιαστική, με στόχο άλλα να αλλάξουν και άλλα να βελτιωθούν.
Σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό, ανέφερε ότι η πολυχρωμία στις γειτονιές δίνει ζωή, προοπτική, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, ενώ αντιθέτως η γκετοποίηση της βιοτεχνίας οδηγεί σε μαρασμό.
Σε σχέση με την ενέργεια ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, διότι πιέζει ασφυκτικά την παραγωγική διαδικασία.
Αν το ενεργειακό κόστος πέσει, υπογράμμισε ο Υπουργός, τότε διευκολύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες και συνολικά η ελληνική οικονομία.
Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια και να πουλάει όσο το δυνατόν πιο φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για να διευκολύνονται οι παραγωγικές δραστηριότητες.
Τέλος, τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε κόστος στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Απάντηση