Συνάντηση με θέμα τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Tην Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 μετά από πρωτοβουλία της ΕΝΚΑΣ έγινε συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης μεταξύ εμπόρων του κλάδου και κατασκευαστών. Στην συνάντηση συμμετείχαν περίπου τριάντα άτομα τα οποία είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στον πρόλογο του ο κ. Θ. Παγιάτης πρόεδρος της ΕΝΚΑΣ τόνισε ότι η ένωση τολμάει και ανοίγει αυτόν τον διάλογο με αλληλοσεβασμό, πιστεύοντας ότι οι πρωτοβουλίες είναι απαραίτητες για την υποστήριξη της κοινωνίας, αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ελληνική πραγματικότητα. Ο κ. Μιχάλης Ιωαννίδης πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αλουμινίου Ν. Αττικής τόνισε ότι στην προσπάθεια επίλυσης των σύγχρονων προβλημάτων που προκαλεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός πρέπει να δείχνουμε τον αλληλοσεβασμό μας και την αλληλεγγύη ως άνθρωποι του καθημερινού μόχθου.

Η επίκαιρη προσέγγιση αυτού του θέματος σε όλες τις μορφές που παρουσιάζεται, ξεκινάει μέσα από την αφύπνιση των ανθρώπων του κλάδου που βιώνουν τις συνέπειες και αναζητούν λύσεις μέσα από ένα σύνολο κανόνων που μας δεσμεύουν στην εκτέλεση των επαγγελματικών μας καθηκόντων. Ακούστηκαν όλες οι απόψεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε εξαιρετικό επίπεδο και ο σεβασμός στον παραγωγικό διάλογο ήταν έκδηλος καθώς ήταν εμφανής η πρόθεση των συνομιλητών να συναποφασίσουν για τα καυτά προβλήματα και να μην αναλωθούν σ΄ έναν συγκρουσιακό λόγο χωρίς αποτέλεσμα.

Η Ένωση έλαβε υπ΄ όψιν της τις απόψεις των εμπόρων και των κατασκευαστών που συμμετείχαν, θα τις επεξεργαστεί προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η επικοινωνία με ανθρώπους του κλάδου. Το πιο δύσκολο στην προσπάθεια αποκατάστασης της όποιας αδικίας συμβαίνει είναι η αποδοχή ότι το πρόβλημα υπάρχει καθώς και η μετριότητα που φωλιάζει στους φορείς και την κοινωνία. Η συζήτηση διήρκεσε τρεις ώρες και από τους περισσότερους συμμετέχοντες εκφράστηκε η επιθυμία να συνεχιστεί και να προστατευτεί συγχρόνως η ενότητα των ανθρώπων του κλάδου. Μια ενότητα που δεν έχει να κάνει με την μορφή κατάλοιπων του παρελθόντος αλλά με την θεμελίωση υγιών σχέσεων συναλλασσόμενων ανθρώπων.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 12478,12479,12480,12482″][/images_grid]

Απάντηση