Συζητήθηκαν σημαντικά & φλέγοντα θέματα στην Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ

Στις 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών στα γραφεία της ΠΟΒΑΣ στην Αθήνα. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Κωσταντίνος Κυριακίδης καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατασκευαστών Κοζάνης κ. Καλαϊτζάκης Δημήτρης.

Εκτός ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε η μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής προγραμμάτων Εξοικονομώ κατ’ οίκον, η οποία έχει προκαλέσει πλείστα προβλήματα που δυσκολεύουν την επιβίωση των επιχειρήσεων ειδικότερα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το Ασφαλιστικό, η Φορολογία των επιχειρήσεων με βάση τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο ελλιπής τελωνιακός έλεγχος στον διασυνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών αλλά και σε άλλους διασυνοριακούς σταθμούς εισόδου στη χώρα, η δυνατότητα απόκτησης άδειας ηλεκτροσυγκολλητού από τους βιοτέχνες κατασκευαστές καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η μείωση του κόστους των καυσίμων στις βιοτεχνίες.

Οι παρευρισκόμενοι μεταξύ άλλων, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τις πρωτοβουλίες ορισμένων βιομηχανιών, σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης των πελατών τους αλλά και του τελικού καταναλωτή, οι οποίες επί της ουσίας παρακάμπτουν τον ίδιο τον κατασκευαστή και δεν τηρούν τους ελάχιστους κανόνες επιχειρηματικής ηθικής.

Αποφασίστηκε άμεση επίσκεψη αντιπροσωπείας κατασκευαστών στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης καθώς και συμμετοχή σε σύσκεψη για την Πιστοποίηση των Τεχνικών Επαγγελμάτων, στα γραφεία της ΓΣΕΕΒΕ με την παρουσία ακόμη πέντε κλαδικών Ομοσπονδιών.

Τέλος, συζητήθηκε ενδελεχώς η οργάνωση του Συνεδρίου της ΠΟΒΑΣ, καθώς και των προσυνεδριακών εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν πριν το Συνέδριο των Κατασκευαστών.

Παρευρισκόμενοι στο Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ Αντωνογιαννάκης Χαράλαμπος, οι αντιπρόεδροι Σπύρος Δημητριάδης και Παπαγρηγορίου Δημήτρης, ο Γενικός Γραμματέας Θεόφιλος Παγιάτης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Παπαδόπουλος Θωμάς, ο Αχιλλέας Ροβίσης έφορος δημοσίων σχέσεων και ο Ιωάννης Δασκαλάκης και ο Βασίλης Ντέρας μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Απάντηση