Στο Ντουμπάι άνοιξε τις πόρτες του το μουσείο του μέλλοντος!

Ένα ακόμη φουτουριστικό και άκρως εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα, σα να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, σκοπεύει να προσθέσει το Ντουμπάι στη «συλλογή» του.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το Ντουμπάι σχεδιάζει το «Μουσείο του Μέλλοντος» (Museum of the Future), το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό… στο «άμεσο μέλλον», το 2017.
Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 136 εκατομμύρια δολάρια και τα εκθέματά του θα περιλαμβάνουν καινοτομίες στο χώρο του design και της τεχνολογίας, σε τομείς όπως οι μεταφορές, η υγεία και η εκπαίδευση.
Το πολύ ιδιαίτερο κτίριο θα «κοσμείται» στο εξωτερικό του με στίχους από ποιήματα που έχει γράψει ο σεΐχης Mohammed Bin Rashid Al Maktoum, ο οποίος είναι και πρωθυπουργός του εμιράτου.

Σε ανάρτηση στο Twitter ο κυβερνήτης της χώρας, Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ανέφερε πως το μουσείο “θα είναι ένα περιβάλλον στο οποίο τα δημιουργικά μυαλά θα μπορούν να δοκιμάσουν, να χρηματοδοτήσουν και να εμπορευματοποιήσουν ιδέες για φουτουριστικά πρωτότυπα και υπηρεσίες”.

Στα αποκαλυπτήρια του μουσείου ο ίδιος δήλωσε περήφανα πως θα αποτελεί ένα στέγαστρο ιδεών, μια κινητήρια δύναμη για καινοτομίες και ένα παγκόσμιο προορισμό για εφευρέτες και επιχειρηματίες. Συμπλήρωσε δε, πως το μέλλον ανήκει σε αυτούς που μπορούν να το οραματιστούν, να το σχεδιάσουν και να το εκτελέσουν και έκλεισε με τη πρόταση πως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντί απλά να προβλέπουν το μέλλον, το δημιουργούν.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 14793,14794,14795,14796,14797,14798″][/images_grid]

Απάντηση