Στον ΟΛΠ στις 21-22 Μαΐου το 12ο συνέδριο ESPO

Κύριο θέμα του Συνεδρίου επελέγη το “No ports, no energy. No energy, no ports”, με στόχο, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα της ΕSPO για το Συνέδριο, τη στρατηγική θέση των λιμανιών στην παροχή ενέργειας σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Σε δείπνο που παρέθεσε χθες η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. στον Πειραιά προς τιμήν της Γραμματέως του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) κ. Isabelle Ryckbost οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στον Πειραιά στις 21 και 22 Μαΐου 2015.
Στο Συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια, θα παραστούν η Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές κ. Violeta Bulc, ο Εισηγητής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη λιμενική αγορά Ευρωβουλευτής κ. Knut Fleckenstein, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, των διεθνών Οργανισμών Ναυτιλίας και συνδικάτων λιμένων κ.ά.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξουν με ομιλίες τους, ο Πρόεδρος της ESPO κ. Santiago Garcia – Mila και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης θα καλωσορίσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της χώρας τους Συνέδρους.
Κύριο θέμα του Συνεδρίου επελέγη το “No ports, no energy. No energy, no ports”, με στόχο, όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕSPO για το Συνέδριο, τη στρατηγική θέση των λιμανιών στην παροχή ενέργειας σε όλους τους τομείς της οικονομίας στις χώρες της Ε.Ε, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΛΠ
Ως επόμενο λιμάνι, το οποίο θα φιλοξενήσει τη Γ.Σ. και το Συνέδριο της ESPO 2016, επελέγη το Λιμάνι του Δουβλίνου, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οποίου κ. Eamonn O’ Reilly θα παραδώσει τη σκυτάλη της συνέχειας το Λιμάνι του Πειραιά.

Απάντηση