Σπίτι «απορροφά» το φως, τους ανέμους και τους ήχους των ιαπωνικών ορυζώνων

Αυτό το όμορφο σπίτι στην Toyota, της Ιαπωνίας, που σχεδιάστηκε από το στούντιο ihrmk, κυριαρχείται από περάσματα που το συνδέουν με το τοπίο του γειτονικού ορυζώνα.
Με τον ταιριστό τίτλο “Πέρασμα στο τοπίο,” το σπίτι επιτρέπει στους ενοίκους του να αισθάνονται συνδεδεμένοι με τη φύση και να απολαμβάνουν όλη την ομορφιά του καταπράσινου τοπίου, το οποίο περιλαμβάνει ορυζώνες, λεμονιές και μανόλιες.
Τρεις πύλες διαμορφωμένες σαν κορνίζες συνθέτουν τη δομή του σπιτιού. Η διαμόρφωσή του κυριαρχείται από δύο περάσματα.
Ένα πέρασμα «τρέχει» από το νότο προς το βορρά στον πρώτο όροφο, και το άλλο, από τα ανατολικά προς τα δυτικά στο δεύτερο όροφο. Αυτά μετατρέπουν το σπίτι σε ένα ανεμοδαρμένο περιβάλλον στο οποίο η φύση διαπερνά κάθε εκατοστό του χώρου διαβίωσης.
Το ισόγειο στεγάζει το καθιστικό το οποίο εκτείνεται μέσα στο τοπίο, με μια μεγάλη ξύλινη βεράντα και κήπο.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 16036,16037,16038,16039,16040,16041″][/images_grid]
Η τραπεζαρία και το αναγνωστήριο στον δεύτερο όροφο δημιουργεί μια σύνδεση με αυτό το χώρο μέσα από ένα κενό στη νότια πλευρά του πλαισίου. Αυτά τα κενά εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και διαχωρισμό χώρων στον δεύτερο όροφο. Τα κενά γίνονται μεγάλα πλαϊνά παράθυρα για εξαερισμό και φωτισμό. Οι ένοικοι ζήτησαν άφθονο χώρο αποθήκευσης για τις καθημερινές τους ανάγκες. Διάφορες κόγχες και γωνίες έχουν χρησιμοποιηθεί για το σχηματισμό διαφόρων τύπων ντουλάπας.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 16042,16043,16044,16045,16046,16047,16048″][/images_grid]

Απάντηση