ΣΕΚΑ: Συνάντηση με Γ.Γ. Εμπoρίου για τα εισαγόμενα

Ο ΣΕΚΑ όπως είναι γνωστό, είναι μέλος του Ενιαίου Φορέα Παθητικών Συστημάτων, συντονιστής του οποίου είναι ο κ. Παντελής Πατενιώτης. Στις 11 Μαρτίου 2014 διεξήχθη προγραμματισμένη τρίωρη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό και τον Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ. Δημήτριο Μπουλούκο, για τα θέματα που αναλύονται στην Επιστολή με θέμα «Διενέργεια συνοριακών ελέγχων» της 25/02/2014, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

Ο συντονιστής του Ενιαίου Φορέα κ. Παντελής Πατενιώτης, εκπροσωπώντας τους φορείς που συμμετέχουν, παρέδωσε υπόμνημα σχετικά με την «μάστιγα» των εισαγόμενων που πλήττουν τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις καθώς και το καθεστώς παρανομίας που επικρατεί στα ελληνο-βουλγαρικά κυρίως σύνορα. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΧΒ κ. Β. Γούναρης. Κατά τη συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι, σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου υπό τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου είχαν καταγραφεί οι αδυναμίες και οι ελλείψεις που υφίστανται στις εισόδους της χώρας από τον Προμαχώνα μέχρι την Ορεστιάδα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων στο σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους κλάδους και αποφασίστηκαν τα εξής: Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, θα προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, του Γενικού Γραμματεία Εμπορίου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Κατά τη σύσκεψη θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την άμεση λήψη των κατωτέρω μέτρων:
1. Καθορισμός τέλους διοδίων στα εισερχόμενα μεταφορικά μέσα.
2. Τοποθέτηση διατάξεων γεφυροπλάστιγγας και ραμπών ελέγχου.
3. Εξοπλισμός καταγραφής πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων μεταφοράς προϊόντων.
4. Εξοπλισμός για σκανάρισμα τιμολογίων.
5. Δημιουργία κλιμακίων ελέγχου.
6. Καθιέρωση μπόνους σε υπαλλήλους με τον καταλογισμό οικονομικών παραβάσεων.
7. Καθορισμός προστίμων σε οδηγούς και εξέταση δυνατότητας κατάσχεσης των μεταφορικών μέσων.
8. Κατάσχεση και καταστροφή των παρανόμως διακινούμενων προϊόντων.
9. Δημιουργία γραμμής καταγγελιών Hotline.

Απάντηση