Ριζάκος: Ξεχώρισε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτήριο που διεξήχθη μεταξύ 25 – 26 Οκτωβρίου 2013, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Η Γ. Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ, ως Χάλκινος Χορηγός του συνεδρίου, αλλά και ως εκθέτης στην PassiExpo 2013 είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το κοινό για τις λύσεις που προσφέρουν τα προϊόντα της στην κατασκευή ενός παθητικού κτηρίου.

Η εταιρεία παρουσίασε τα νέα της προϊόντα όπως το καινοτόμο υλικό ipor, τη σύνθετη πρεσσαριστή πλάκα από αυτοσβενύμενο διογκωμένο πολυστυρένιο 2 πυκνοτήτων ιδανικό για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτηρίων.

Ο πυρήνας του υλικού είναι από γραφιτούχο διογκωμένο πολυστυρένιο μεσαίας πυκνότητας και η επιδερμίδα του από λευκό υψηλής πυκνότητας. O συνδυασμός των 2 υλικών επιτρέπει την υψηλότερη αντοχή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης (ΣΕΘ) σε κρούση και διάτρηση λόγω της επιδερμίδας από υψηλή πυκνότητα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ελαστικότητα της πλάκας, λόγω του πυρήνα από μεσαία πυκνότητα, η οποία προστατεύει τα επιχρίσματα του ΣΕΘ από ρηγματώσεις.

Στο σταντ της εταιρείας ο επισκέπτης μπορούσε να δει από κοντά πάχη πλακών από 6 έως 30 cm, σε διάφορους τύπους υλικού, λευκό ISOPOR, γραφιτούχο ΝEOPOR & NEOPOR PLUS, ροζ PERIPOR, με διαφορετικούς συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας από 0,030 – 0,039 W/mK με τα οποία επιτυγχάνουμε U value του δομικού στοιχείου από 0,30 W/m2 K έως 0,10 W/m2 K. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 300 μηχανικοί καθώς και πλήθος εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κατασκευής.

Η εταιρεία Γ.Κ. ΡΙΖΑΚΟΣ ΑΒΕΤΕ έκανε τρεις παρουσιάσεις με θέμα την θερμομόνωση στα παθητικά κτίρια, τα έργα αναφοράς της, τα παραγόμενα υλικά και την πιστοποίηση τους. Στόχος του συνεδρίου ήταν να ενημερώσει για όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και υλοποίησης παθητικών κτηρίων, να παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία υλοποίησης και πρακτικών εφαρμογών του προτύπου και να δώσει σύγχρονες, καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις σχετικά με τις έντονες απαιτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτηριακού αποθέματος.

Απάντηση