ΠΣΑΦ: «Η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων, θα φέρει τη λύση»

Έπειτα από σύσκεψη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και o Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Θεμάτων εκφράζοντας την αγωνία του αγροτικού κόσμου για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στη χώρα, αποφάσισαν την έκδοση της εξής ανακοίνωσης για την ενημέρωση όλων των αγροτών, μελών και μη, καθώς και των ανθρώπων των 120 παρεμφερών επαγγελμάτων που άμεσα ή έμμεσα αποκτούν εισόδημα από τον πρωτογενή τομέα, κρατώντας ουσιαστικά τις επαρχιακές πόλεις ζωντανές και εξασφαλίζοντας την αξιοπρεπή παραμονή του αγροτικού κόσμου στην ύπαιθρο.
Tο μοναδικό δίλημμα που υφίσταται αυτή την ώρα είναι η ενότητα ή η διαίρεση της χώρας.
Σε αυτό το δίλημμα, εμείς ήμασταν ανέκαθεν ξεκάθαροι υπέρ της ενότητας.
Δε δεχόμαστε να μας επιβάλουν τη διαμάχη της δεκαετίας του ‘80, με πράσινα, μπλε και κόκκινα καφενεία.
Εμείς απαντάμε με ενότητα.
Όλοι οι ηγέτες άλλωστε οφείλουν να αποφασίζουν στα δύσκολα και να μην εφαρμόζουν τη μέθοδο του Πόντιου Πιλάτου.
Στο σημείο αυτό, γνωστοποιούμε και υπενθυμίζουμε, ότι καθ’ όλη την πορεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, προτιμήσαμε να δώσουμε απαντήσεις στα διλλήματα που προέκυπταν με τρόπο στοχευμένο, καίριο, ουσιαστικό και παραγωγικό, μακριά από χρονοβόρες και αναποτελεσματικές διαβουλεύσεις, έχοντας στο δυναμικό μας την αμέριστη στήριξη του αγροτικού κόσμου και διεκδικώντας τα δίκαια των αιτημάτων μας.
Εκπροσωπώντας μια μεγάλη μερίδα του αγροτικού κόσμου, που ζει, παράγει, επενδύει και οραματίζεται μια Ελλάδα με προοπτική
ΚΑΛΟΥΜΕ
όλες τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας μας:

• Να συναποφασίσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
• Να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των 3 εκ. αγροτών και των οικογενειών τους
• Να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των επαγγελματιών που επιβιώνουν από τον πρωτογενή τομέα
• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος, με γνώμονα την ενότητα της χώρας.
Το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι καθοριστικό για το μέλλον της χώρας μας.
Πρέπει να υπάρξει άμεση, ουσιαστική και οριστική διαβούλευση με την Ε.Ε. για να μπει επιτέλους η χώρα σε τροχιά σταθερότητας προς όφελος της ανάπτυξης, της νηνεμίας και της προοπτικής.
Ο αγροτικός κόσμος, ενωμένος στο σύνολό του, θα είναι αρωγός στις ηγεσίες που θα κινηθούν με γνώμονα τα παραπάνω και κυρίως την ενότητα της χώρας.

Απάντηση