Πράσινη οροφή στο Καναδικό Μουσείο Κανόε

Το κτήριο που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο των κανό και καγιάκ στο Οντάριο θα έχει πράσινη οροφή.
Με έδρα το Δουβλίνο το Heneghan Peng Αρχιτέκτονες παρουσίασε τα σχέδια για το Καναδικό Μουσείο κανό, η ελικοειδή πράσινη οροφή κτηρίου που δεν είναι μόνο όμορφη, αλλά θα στεγάσει επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο κανό και καγιάκ. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με το Kearns Mancini Αρχιτέκτονες, το μουσείο θα βρίσκεται κατά μήκος των ακτών του καναλιού Trent-Severn στο Οντάριο. Το κτήριο θα κοστίσει 30 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί με τοπικά ξύλα με στόχο την πιστοποίηση LEED Gold.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 31217,31218,31219,31220,31221,31222,31223″][/images_grid]
Το κτήριο βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό Peterborough Lift Lock, το 7.500 τετραγωνικών μέτρων Καναδικό Μουσείο Κανόε θα έχει θέα στο κανάλι και στο δάσος μέσα από τους γυάλινους τοίχους που θα τυλίγουν ολόκληρο το κτήριο. Καμπυλωτό σχήμα του μουσείου είναι εμπνευσμένο από το παραποτάμιο τοπίο και είναι μερικώς βυθισμένο στο έδαφος για να προστατέψει τη συλλογή του κανό και καγιάκ, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.
Η βιωσιμότητα ήταν το βασικό στοιχείο του σχεδιασμού του μουσείου. Το κτήριο, το οποίο αναμένεται να λάβει πιστοποίηση LEED Gold, θα κατασκευαστεί με γεωθερμικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας. Η μόνωση στη πράσινη στέγη θα αυξήσει ένα εδώδιμο κήπο με ιθαγενή φυτά, όπως φασόλια και σκουός. Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2017 και το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Απάντηση