ΠΟΒΑΣ: Συμμετοχή στην ημερίδα του Συνδέσμου Μεταποιητών Μετάλλου και παρεμφερών υλικών Ν. Ημαθίας

Την Κυριακή 6 Μαρτίου ο Σύνδεσμος μεταποιητών μετάλλου και παρεμφερών υλικών Ν. Ημαθίας, πραγματοποίησε ημερίδα στην αίθουσα του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Ν. Ημαθίας στην πόλη της Βέροιας. Το θέμα της ημερίδας ήταν οι εξελίξεις στον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου και σιδήρου, καθώς και τα τρέχοντα προβλήματα των βιοτεχνών.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου κος Λάζαρος Ασλανίδης άνοιξε την ημερίδα καλωσορίζοντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΒΑΣ, τα οποία την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 6 Μαρτίου πραγματοποίησαν από κοινού διοικητικό συμβούλιο με τον Σύνδεσμο μεταποιητών μετάλλου στην πόλη της Βέροιας .

Ο κ. Ασλανίδης αναφέρθηκε στα ποικίλα προβλήματα των βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών εστιάζοντας στις δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για την διατήρηση των υφιστάμενων επιχειρήσεων και την αναστροφή του κλίματος στην αγορά. Μείζον πρόβλημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κος Ασλανίδης με λεπτομερή προσέγγιση, ήταν οι άδειες των ηλεκτροσυγκολλητών προκειμένου οι αυτοαπασχολούμενοι να μην χάνουν ευκαιρίες για ανάληψη έργων όπου οι σχετικές άδειες αποτελούν προϋπόθεση.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών κος Θεόφιλος Παγιάτης, στην συνέχεια παρουσίασε συνοπτικά το έργο της ομοσπονδίας και τα σχέδια  για τις επόμενες δράσεις της εντός του 2016.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ εστίασε στα τοπικά προβλήματα, ειδικά ως προς τα θέματα του παραεμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού, τα οποία έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε θέματα πιστοποιήσεων και προανήγγειλε την έναρξη νέων κύκλων σεμιναρίων με στόχο την πιστοποίηση και άλλων κατασκευαστών. Είπε  χαρακτηριστικά  «λόγω των αναγκών που διαπιστώνονται στον κλάδο αποφασίσαμε  τη δημιουργία ομάδας εργασίας, με αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων που αφορούν τις μεταλλικές κατασκευές, προκειμένου να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των κατασκευαστών και να μην χαθεί ούτε μια ευκαιρία για δουλειά. Άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός των επισκέψεών μας, η ενδυνάμωση της παραγωγικής αμφίδρομης επικοινωνίας μας με τα μέλη από την οποία θέλουμε να προκύπτουν θετικά αποτελέσματα ».

Ο κος Στέλιος Λαμπρακόπουλος επιστημονικός σύμβουλος της ΠΟΒΑΣ,  κατέθεσε τις απόψεις του για τα προβλήματα που αναφέρθηκαν, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάληψη δράσεων για την επίλυσή τους.

Στη συνέχεια ο κος Θωμάς Ζιώγας  ,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Βεροίας έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ευρύτερος κλάδος των τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του νομού Ημαθίας, εστιάζοντας στην χρήση των τερματικών POS και στα προβλήματα αποδοχής τους από επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό καθώς και στις χρεώσεις που επιβαρύνουν τις συναλλαγές.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κος Αναστάσιος Κωστόπουλος μέλος του συντονιστικού οργάνου ανασφάλιστων ΟΑΕΕ του νομού Ημαθίας, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις αδικίες που έχουν συντελεσθεί εις βάρος των βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις  υποχρεώσεις τους απέναντι στον φορέα , αλλά και στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει προκειμένου να διορθωθούν τα σφάλματα του παρελθόντος.

Μετά το πέρας της ημερίδας οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πανελλήνιας ομοσπονδίας στο ελαφρύ γεύμα που ακολούθησε.

Η διήμερη επίσκεψη της ΠΟΒΑΣ στην Βέροια εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων της πανελλήνιας ομοσπονδίας  στα σωματεία της περιφέρειας, προκειμένου να ενισχύσει  την συσπείρωση των βιοτεχνών του κλάδου και την διεκδίκηση λύσεων μέσα από συλλογικές δράσεις.

Παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση ήταν ο κος Σπύρος Δημητριάδης αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, ο κος Αναστάσιος Αθανασόπουλος γεν. γραμματέας, ο κος Παναγιώτης Πορτοκαλίδης Β’ αντιπρόεδρος, ο κος Θωμάς Παπαδόπουλος αναπληρωτής γεν. γραμματέας, ο κος Αλέξανδρος Δημόπουλος μέλος του Δ.Σ της ΠΟΒΑΣ και ο κος Χαράλαμπος Πρίτορας μέλος Δ.Σ. του σωματείου Θεσσαλονίκης ΣΕΜΑΣ.

Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΒΑΣ ευχαριστούν θερμά το σωματείο της Βέροιας για την φιλοξενία τους και την εξαιρετική ημερίδα που διοργάνωσαν.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 33427,33428″][/images_grid]

Απάντηση