Περισσότερο ουρανός… παράθυρο μεταμορφώνεται σε μια ζεστή, ηλιόλουστη βεράντα

Εάν επιθυμείτε το μικρό σας διαμέρισμα να έχει περισσότερο φυσικό φως, θα αγαπήσετε το σχεδιαστή Aldana Ferrer Garcia που το δημιούργησε. Η αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης από το Μπρούκλιν σχεδίασε το καινοτόμο παράθυρο «More Sky», που μπορεί να αυξήσει την πρόσβαση ηλιακού φωτός και φρέσκου αέρα χωρίς σημαντικές ανακαινίσεις σε ένα διαμέρισμα. Το παράθυρο κατασκευασμένο από ξύλο και γυαλί προεξέχει από τον τοίχο του κτηρίου για να δημιουργήσει μια ζεστή γωνιά, όπου οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τον ήλιο.
Η Garcia ανέπτυξε το «More Sky», στο πλαίσιο της διατριβής της στο Pratt Institute. Ξεκίνησε τη διαδικασία σχεδιασμού του, μελετώντας δημοφιλείς τύπους παραθύρων και διερευνώντας πώς θα μπορούσε να τροποποιήσει τα συστήματα για να αυξηθεί η πρόσβαση στο ηλιακό φως και να παρέχουν και κάθισμα. Η τελική πρόταση της περιλαμβάνει τρεις εκδοχές «More Sky», τα σχέδια των προϊόντων που προσαρμόζονται στα υπάρχοντα κουφώματα για ένα παράθυρο χοάνη, παράθυρο παραθυρόφυλλο, και τέντα παράθυρο.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20001,20002,20003,20004″][/images_grid] Το αγαπημένο μας από τις τρεις εκδοχές του «More Sky», είναι η θέση χοάνη, ένα πλαίσιο που ανοίγει σαν τηλεσκόπιο προς τα έξω για να σχηματίσει ένα κεκλιμένο καθιστικό, όπου οι χρήστες μπορούν να καθίσουν και να κοιτάξουν προς τα πάνω στον ουρανό. Το «More Sky» είναι μια ζεστή γωνιά για το σπίτι που παρέχει οπτική ανακούφιση, την πρόσβαση στο ηλιακό φως και φρέσκο αέρα για μικρά διαμερίσματα,” γράφει η Garcia. «Ως μια προσπάθεια να κατανοήσουμε το όριο μεταξύ ταυτότητας και αρχιτεκτονικής, το έργο αυτό έχει σχεδιαστεί ως ένα αντικείμενο και ένα χώρο την ίδια στιγμή, να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες ανάγκες σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.»

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20005,20006,20007,20008″][/images_grid]

Απάντηση