Παρουσίαση του Ομίλου Μυτιληναίος σε γερμανική εφημερίδα

Σε θέμα που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, κατέταξε τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος, στους πλέον επιτυχημένους, που όμως αποφεύγουν τη δημοσιότητα. Έτσι, τον τοποθέτησε δίπλα σε αυτούς των Pharmaten, Μαΐλλη, Chipita, Folli Follie και Πάνου Γερμανού.
Στην παρουσίαση του προφίλ του ομίλου, το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως… “η οικογενειακή επιχείρηση άρχισε με το εμπόριο μετάλλου και στη συνέχεια άνοιξε ορυχεία. Με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 1995, ο Μυτιληναίος κατάφερε να εξαγοράσει επιθετικά την METKA, μια κατασκευαστική εταιρία που είχε εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Κατά τα επόμενα χρόνια αγόρασε ένα εργοστάσιο αλουμινίου. Από όλες αυτές τις επιχειρήσεις δημιουργήθηκε στο μεταξύ ένας όμιλος, οι δραστηριότητες του οποίου είναι πολλαπλά συνδεδεμένες μεταξύ τους”.
Σε άλλο σημείο, λέει πως… “Εκτός από αυτά, ο Μυτιληναίος προμηθεύει μέσω της MΕΤΚΑ τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή με ενέργεια κατασκευάζοντας μονάδες, ενώ πουλάει ρεύμα στην αγορά ενέργειας της Ελλάδας. Θεωρείται και ο μεγαλύτερός παραγωγός αλουμινίου των Βαλκανίων. Ολόκληρος ο όμιλος είχε το 2014 έναν τζίρο 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και καθαρά κέρδη πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ”.
Το θέμα φιλοξένησε και δηλώσεις του ίδιου του κ. Μυτιληναίου, ο οποίος ανέφερε: «Η πτωτική τιμή του ευρώ μας δίνει ακόμα καλύτερες προοπτικές για το 2015, αφού πληρωνόμαστε κυρίως σε δολάρια και έτσι, είμαστε ανταγωνιστικότεροι». Στη συνέχεια, είπε πως είχε προβλέψει πως θα ερχόταν «η κρίση στην Ελλάδα, δεν περίμενε όμως τέτοια καταστροφή» για να προσθέσει «Η έδρα μας μπορεί να είναι στην Ελλάδα, ο χαρακτήρας του ομίλου είναι όμως διεθνής». Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα νέο πρότυπο επιχειρηματιών και αυτοδημιούργητων ανθρώπων, οι οποίοι είναι επιτυχημένοι στις διεθνείς αγορές, απάντησε: «Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Σύντομα θα γίνουν ορατές αλλαγές σε αυτό τον τομέα».

Απάντηση