«Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε 3 δημοτικά κτίρια»

Ανακοινώνεται ότι, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ 3 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ» Π/Υ 257.500,00€.

Το αναφερόμενο έργο, περιλαμβάνει την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, σε τρία υφιστάμενα δημοτικά κτίρια του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και συγκεκριμένα στα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Νηπιαγωγείου Φοίνικα και του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Ως νέα δημοτική αρχή, λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο απένταξης της αναφερόμενης ενταγμένης πράξης (θυμίζουμε ότι είχε ήδη εκδοθεί σχετική απόφαση απένταξης το καλοκαίρι του 2014 η οποία ανακλήθηκε για τυπικούς λόγους), προχωρήσαμε άμεσα τη διαδικασία ολοκλήρωσης και έγκρισης της οριστικής μελέτης που εκκρεμούσε, με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, αποστείλαμε στο ΥΠΕΚΑ/ΕΠΠΕΡΑΑ την παραληφθείσα οριστική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης, πραγματοποιώντας σειρά επαφών και διαβουλεύσεων με στελέχη του ΕΠΠΕΡΑΑ με σκοπό την τεκμηρίωση της ωριμότητας της δημοπράτησης του έργου, οριστικοποιώντας ότι ο Δήμος θα εξαιρεθεί από τη νέα απόφαση απένταξης.

Ο Δήμος μας, με την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, θα επιτύχει τα παρακάτω:

Εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της θερμικής και οπτικής άνεσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Προσθήκη θερμομόνωσης στο περιμετρικό κέλυφος και την οροφή/δώμα, αντικατάσταση κουφωμάτων και συστήματος καυστήρα-λέβητα, τοποθέτηση θερμοστατικών βαλβίδων και νέων κυκλοφορητών στο σύστημα θέρμανσης, τοποθέτηση μηχανικού εξαερισμού στις αίθουσες και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα εξοικονόμησης ενέργειας.
Ενημέρωση μέσω δράσεων ευαισθητοποίησης, στην αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς, τόσο των υπαλλήλων στους χώρους των δημοτικών κτιρίων, όσο και των συμπολιτών μας στην καθημερινότητά τους.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Απάντηση