Παράταση για το «Φως στο Σκοτάδι»

Η έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, Νίκου Φλώρου θα παραμείνει στο Τολέδο έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Το Κρατικό Μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στο Τολέδο της Ισπανία παρατείνει έως τις 7 Φεβρουαρίου την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα εικαστικού Νίκου Φλώρου, ανταποκρινόμενο στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού.
Η έκθεση με τίτλο «Φως στο Σκοτάδι» είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Κρητικό ζωγράφο Ελ Γκρέκο και εγκαινιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου. Παρουσιάζονται πέντε ψηφιδωτοί ανάγλυφοι πίνακες, φτιαγμένοι με ιδιαίτερο σεβασμό στο πρωτότυπο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου ως προς τη γεωμετρική σχηματοποίηση και τη χρήση των χρωμάτων από ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο.
Σημειώνεται ότι η έκθεση του Τριπολίτη καλλιτέχνη διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, του υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ισπανία, της UNESCO και του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Εγκεφάλου «George Best Costacos».

Απάντηση