Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών: Δεν υπάρχουν τετελεσμένα στη διακοψιμότητα

«Την ώρα που στη δημοσιότητα έρχονται δημοσιογραφικές πληροφορίες περί απαιτήσεων επιπροσθέτων ενεργειακών εκπτώσεων και επιδοτήσεων των βιομηχάνων, οι φωτοβολταϊκοί σύλλογοι συντονίζονται για τη μη εφαρμογή του μέτρου της Διακοψιμότητας, είτε μέσω παρεμβάσεων, είτε μέσω της δικαστική οδού που θα ακολουθήσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ).Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «στις 28/12/2015 δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα Της Κυβερνήσεως η σχετική Υπουργική Απόφαση, όπου ουσιαστικά καλούνται Αγρότες να επιδοτήσουν Βιομηχάνους.
Η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφ. Της Κυβερνήσεως είναι έναισχυρό αρνητικό δεδομένο, ωστόσο δεν δημιουργεί τετελεσμένα ως προς την εφαρμογή του μέτρου, η οποία θα πολεμηθεί και δικαστικά.
Η θέση του Συνδέσμου είναι πάγια και εκφράστηκε από την περίοδο που ήρθε στο φως το συγκεκριμένο σχέδιο, τον Απρίλιο του 2014 όταν συνέπεσε με την αυθαίρετη μείωση των τιμών στα αγροτικά φωτοβολταϊκά:
Το μέτρο είναι επίπλαστο, εικονικό και δεν παρέχει καμία υπηρεσία ως προς την επάρκεια προμήθειας ενέργειας. Τα στοιχεία που στάλθηκαν στην Κομισιόν προς έγκριση το α! εξάμηνο του 2014, είναι από ελλειπή εώς και χαλκευμένα και βάση αυτών των στοιχείων δόθηκε έγκριση υλοποίησης του μέτρου από την Ευρωπαϊκή Επτροπή.
Στη θέση αυτή συντάσσονται ουσιαστικά και οι σοβαροί σύλλογοι των Α.Π.Ε.
Στις 15/12/2015 το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών,πριν ακόμα ανακοινωθεί η Υπουργική Απόφαση, αποφάσισε να προσφύγει δικαστικά κατά του μέτρου και μάλιστα κοινά, με τους σοβαρούς συλλόγους του χώρου των φ/β που θα συμπλέουν κυρίως με την (ουσιαστική) θέση ότι το μέτρο είναι “εικονικό” και θα πρέπει να μην εφαρμοστεί, άρδην!
Πράγματι, στο θέμα αυτό υπάρχει κοινή γραμμή και συντονισμός με τα Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Φ. και της Ε.Π.Η.Ε.».

Απάντηση